ОТВАРАЈУ СЕ ДОДАТНЕ ЛАБОРАТОРИЈЕ: На лични захтев од сутра се можете тестирати на овим местима

Novosti online

17. 08. 2020. у 17:17

С ОБЗИРОМ на увећан број захтева за тестирањем на корона вирус у протеклих неколико дана, уз тренутно постојеће, од сутра ујутру се отварају и додатне лабораторије за ПЦР тестирање на лични захтев.

ОТВАРАЈУ СЕ ДОДАТНЕ ЛАБОРАТОРИЈЕ: На лични захтев од сутра се можете тестирати на овим местима

Фото: П. Милошевић

Што се тиче Београда, уз доказ о уплати, тестирање на лични захтев може се обавити 6 дана недељно, сваким даном осим недеље, на следећим локацијама:

  • Институт за вирусологију, вакцине и серуме Торлак (од 08-20 часова),
  • Завод за биоциде и медицинску екологију (од 07-13 часова),
  • Градски завод за јавно здравље (од 08-13 часова),
  • Институт за јавно здравље Србије др Милан Јовановић Батут (од 08-12 часова)
  • Клинички центар Србије (од 7:30-14:30 часова, мобилни контејнер Епидемиолошке службе иза Ургентног центра).

Имајући у виду да је највећи број захтева за управо у престоници, грађанима је доступно 5 локација на којима могу обавити тестирање на COVID-19 на лични захтев. Због повећаног броја захтева за PCR тестирање због путовања, додатно су увећани капацитети Батута и Градског завода за јавно здравље.

Што се остатка Србије тиче, уз доказ о уплати, тестирање на лични захтев може се обавити у Институтима и Заводима за јавно здравље, у зависности од града или општине у којима грађани подносе захтев.

Грађани ће резултате теста на лични захтев, без обзира на место у коме је тестирање урађено, добити у року од 48 сати.

Битно је напоменути да плаћање тестирања на лични захтев није могуће извршити у на местима где се тестирање и обавља, тако да је неопходно да грађани са собом понесу уплатнице.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да се придржавају свих епидемиолошких мера. Нарочито је важно да они који напуштају земљу буду посебно одговорни како према себи, тако и према својим најближима и својој околини. У случају да по повратку са пута осете било какве симптоме, од круцијалног је значаја да се одмах јаве у најближу Covid амбуланту. Важно је такође да буду свакодневно упознати са епидемиолошком ситуацијом како у земљи у којој се налазе, тако и у Србији.

Влада Републике Србије са највећом пажњом прати развој епидемиолошке ситуације из часа у час и сигурни смо да ћемо заједно са свим нашим грађанима, уз њихову дисциплину и одговорност, из битке са корона вирусом изаћи као победници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)