ДР КОН ДЕМАНТУЈЕ: Ученици ће у школи моћи да носе било какве маске, не морају бити трослојне

Бета

17. 08. 2020. у 09:47

ДР КОН ДЕМАНТУЈЕ: Ученици ће у школи моћи да носе било какве маске, не морају бити трослојне

Др Предраг Кон / Фото Танјуг

Епидемиолог Предраг Кон данас је демантовао информације које су пренели неки медији, да ће ученици приликом поласка у школу морати да носе искључиво трослојне маске, и изјавио да то могу бити и хируршке, платнене и друге маске.

Кон је за телевизију Хепи изјавио да ће бити довољно да ученици током боравка у школи носе "било какве маске", укључујући хируршке, платнене или шивене.

- Ако приметимо да почиње озбиљнији пренос (корона вируса) забранићемо, мораће настава на даљину. Ове мере и начин на који функционишу показаће колико смо као друштво спремни - казао је Кон.

Он је рекао да је у другом пику првог таласа епидемије корона вируса значајно спорији пад броја заражених, након постигнутих највиших бројева, него што је то било први пут, што показује да "очигледно треба времена јер има оних који не поштују мере".

- Сви смо чланови овог друштва, укључујући и оне који не верују, сви смо у томе заједно и морамо да се изборимо - рекао је Кон.

Према његовим речима, није тачно ни да ће школска деца морати да се вакцинишу против корона вируса, како су такође пренели неки медији, већ да ће вакцинисање бити искључиво на добровољној бази и уз сагалсност родитеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Sky

17.08.2020. 09:53

Koliko je dobro za decu da budu pod maskama? Ne sumnjam u strucne odluke samo pitam! A da se ne postuju mere to ste u pravu. Moje komsije bike pozitivne do pre desetak dana i svaki dan setkali po zgradi i do prodavnice i do apoteke....

Zivot Je Maskenbal

17.08.2020. 11:13

Касно је сам себе демантовао... Родитељи већ плаше децу речима: Ако не будеш добар (добра), доћи ће чика Кон, па ће да ти набије, не једну, него две трослојне маске на лице, па нећеш моћи да дишеш. А када нешто уђе у народ, тешко оданде изађе. То што се неко примио на непроверену догму о преносу од 1% при општем маскирању, то је једна ствар, такав нека носи три трослојне маске, ако жели. То му не даје за право да дрнда остале само зато што је на функцији. Боље да уведе карантин, као у Кини, на Новом Зеланду или у Вијетнаму, уз напомену да на Новом Зеланду маске нису биле никад обавезне, а за Вијетнам не знам, у сваком случају то је много боље решење од набијања маски деци, а и одраслима на лице, зато што карантин има ефекта, а маске нешто слабо. Изгледа да растојање има ефекта, а маске врло мало или можда чак ни мало.

gari

17.08.2020. 11:30

Ni troslojne maske nisu neka garancija zastite, a tek "obicne" sivene, nemaju nikakve veze sa zastitom!!!! Nosenje maski u skolama je najobicnija glupost, jer ni famozna "struka" NEMA POIMA O VIRUSU, ZASTITI I LECENJU!!!!!!!!!!!! Klinci ce nositi maske, jer je to neko naredio, samo da vidimo kakve posledice po zdravlje dece ce imati nosenje istih!?!?!? Pre svega mislim na plucne i kardio bolesti!!!!!!! Hoce li neko iz "struke" za to odgovarati????Odgovor znate....