КФОР ЗАУСТАВИО РАДОВЕ НА ПУТУ КОД МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ

Новости онланј

субота, 15. 08. 2020. у 17:51

КФОР ЗАУСТАВИО РАДОВЕ НА ПУТУ КОД МАНАСТИРА ВИСОКИ ДЕЧАНИ

Фото: ЕПА

КФОР је зауставио радове који се изводе на путу у близини манастира Високи Дечани у општини Дечани, јавља "Зери".

Како се наводи, рад на овом путу данас је обустављен, али разлог за то још увек није познат.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да је манастир Високи Дечани угрожен незаконитим радовима који се изводе на путу.

Вучић је нагласио да ће на следећем састанку у Бриселу Србија затражити од представника Приштине да хитно обуставе радове у заштићеном подручју манастира.

По престанку радова у Дечанима, командант Кфора Микеле Риси одржао је састанак са председником те општине Башкимом Рамосајем.

"Кљан Косова" сазнаје да је до овог састанка дошло након престанка радова на путу за манастир Високи Дечани, а радови су престали након интервенције Кфора.

Подсетимо, Епархија рашко-призренска је упозорила да се настављају незаконити радови на путу Дечани-Плав кроз заштићену зону манастира, упркос експлицитној забрани градње магистралних и транзитних путева кроз специјалне зоне.

Због проласка великог броја тешких грађевинских возила свакодневно већ су могућа статичка оштећења на самој цркви из 14. века и манастирским објектима.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Prellee

15.08.2020. 19:45

Bravo EU.Tako se gradi povjerenje izmedju Srba i te zajednice.Nisu Srbi problem, problem budu Srbi kad se prije toga ne saslusaju Srpske zalbe i zahtjevi, pa Srbi moraju sami da rjese problem.Ako Srbi budu rjesavali problem, bice bombardovani.Previse su Srbi nepovjerljivi prema EU, jer su tri puta napadani od te EU u XX vijeku.Imam osjecaj da EU polako shvata objektivno sagledavanje Balkana, mada je Srbiji naneseno toliko stete da zdrav razum to ni sagledati ne moze...

Djordje

16.08.2020. 10:05

"Kljan Kosova" saznaje da je do ovog sastanka došlo nakon prestanka radova na putu za manastir Visoki Dečani, a radovi su prestali nakon intervencije Kfora" Kako onda kazete da su radovi prestali pre sastanka, a onda tvrdite dasu prestali nakon intervencije Kfora!? Ko je ovde lyd!?