КРИЗНИ ШТАБ О АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ: Тиодоровић упозорава - повећана им је смртност зато што се не лече у нашим болницама

Новости онлине

14. 08. 2020. у 15:55

КРИЗНИ ШТАБ О АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ: Тиодоровић упозорава - повећана им је смртност зато што се не лече у нашим болницама

Фото: Н. Скендерија

ЕПИДЕМИОЛОГ др Бранислав Тиодоровић је на данашњем обраћању јавности представника Кризног штаба позвао становништво Прешева и Бујановца у Србији да користе државни здравствени систем.

Епидемиолошка ситуација се у нашој земљи стабилизује, осим на југу Србије.

- Једино на југу, у општинама Бујановац и Прешево, и то код албанске мањине, имамо благи раст који се може претворити у већи број оболелих на Косову и Метохији, и то зато што се они углавном лече у приватним здравственим установама - рекао је др Тиодоровић.

- Морам да нагласим да користе здравствени центар Врања и КЦ у Нишу само када дођу у најтежи стадијум. Повећана је стопа хоспиталне смртности код тих лица. Ја сам им скренуо пажњу на лицу места, да су онда они одговорни. Као држављани Србије, имају сва права, да се на време јаве, још код лаких форми. Надам се да ће прихватити и да ћемо и тамо имати стабилну ситуацију - додао је др Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)