ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ГРАЂАНЕ КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ПУТОВАЊЕ: Ево где се можете тестирати и колико кошта тест на корону

Танјуг

14. 08. 2020. у 12:42

ЦРНА Гора сутра отвара границе са Србијом, Босном и Херцеговином, Албанијом и Северном Македонијом, а за улазак грађана из тих земаља у Црну Гору највероватније ће бити потребан негативан ПЦР тест или серолошки тест.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА ГРАЂАНЕ КОЈИ ПЛАНИРАЈУ ПУТОВАЊЕ: Ево где се можете тестирати и колико кошта тест на корону

Фото: Депозит

Серолошко или ПЦР тестирање у Србији може се обавити на лични захтев грађана, рецимо због путовања, али се у том случају плаћа. Цена серолошког теста је 1.200 динара, а ПЦР теста 6.000 динара.

Како је наведено на сајту Републичког фонда за здравствено осигурање, грађани од 1. јуна могу обавити серолошко тестирање на лични захтев на присуство ИГМ и ИГГ антитела на коронавирус.

Грађани тестирање могу да обаве у свим домовима здравља, институтима и заводима за јавно здравље Србије, као и студентској поликлиници.

Уплата се обавља на текући рачун 840-17750-34, док се у пољу позива на број уписује јединствени матични број грађанина који се тестира.

Тестирање је могуће и за стране држављане. Уплата се обавља на исти текући рачун 840-17750-34, а уместо јединственог матичног броја, у поље позив на број уписује се број пасоша или број иностраног осигурања.

Такође, на исти рачун може уплатити и правна лица, која уместо јединственог матичног броја, у поље позив на број уписују ПИБ правног лица.

Уколико правно лице уплаћује средства за више запослених лица , потребно је да достави списак лица са њиховим ЈМБГ.

Серолошко тестирање може се обавити и у приватним лабораторијама.

Од 20 маја ове године могуће је обавити РТ-ПЦР тестирање на присуство САРС-ЦоВ2 на лични захтев грађана.

Како је наведено на сајту РФЗО грађани тестирање могу да обаве у свим домовима здравља, институтима и заводима за јавно здравље Србије. Цена теста је 6.000 динара, а уплата се обавља на исти текући рачун као и за серолошко тестирање.

У институитима и заводима за јавно здравље тестирање се заказује. ТЕстирање на лични захтев обавља се и у Институту Торлак, тестирање се не заказује, али су велике гужве.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)