У ОВИМ ГРАДОВИМА ЈЕ НАЈВИШЕ ЉУДИ У САМОИЗОЛАЦИЈИ: Они држе рекорд у Србији, нису ни Београд ни Нови Сад

Новости онлине

четвртак, 13. 08. 2020. у 15:47

У ОВИМ ГРАДОВИМА ЈЕ НАЈВИШЕ ЉУДИ У САМОИЗОЛАЦИЈИ: Они држе рекорд у Србији, нису ни Београд ни Нови Сад

Фото: Игор Маринковић

НАКОН што је корона поново букнула у јулу, готово да није било места у Србији које није било означено као жариште.

Највише новозаражених убедљиво је било у Београду, што је и даље случај иако је ситуација повољнија него пре месец дана. Ипак, оно што подаци показују јесте да између броја заражених у неком месту и броја оних који су у самоизолацији не можемо ставити знак једнакости.

Како је заменица директора Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут" др Дарија Кисић Тепавчевић рекла пре два дана, "највише новозаражених је у Београду, Новом Саду и Кикинди".

- Када је у питању дистрибуција особа код којих је потврђено присуство вируса, највећи број заражених је са подручја главног града, затим из Новог Сада, а примећен је и блажи скок оболелих на подручју Кикинде - рекла је члан Кризног штаба тада.

Према подацима које је Канцеларија за ИТ и еУправу отворила и на тај начин учинила доступним статистику о броју грађана у самоизолацији на територији наше земље, види се да у овој категорији поменути градови нису ни у првих пет. Заправо, тек један је у првих десет.

Наиме, највише оних који су у самоизолацији је у Крагујевцу, њих чак 341. За њим следе Ниш са 309 и Крушевац у којем је 225 грађана у карантину.

На четвртом месту нашао се Шабац са 217, а одмах иза њега и Лозница са тек једном самоизолованом особом мање.

Фото: Принтсцреен

У Краљеву и Београду број оних који су у карантину је мањи од 200, па их је тако у првом граду 181, док је у престоници један мање изолован.

Осмо, девето и десето место заузели су Лесковац, Смедерево и Ужице, са 174, 144 и 140 самоизолованих.

Да подсетимо, у Србији је у последња 24 сата на корона вирус тестирано 9.100 особа, њих 247 било је позитивно, док су, нажалост, преминула три лица. Ипак, то је најмањи број страдалих у року од 24 часа још од 27. јуна када су преминуле две особе.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)