КОРАК ПО КОРАК: И пензионери могу да користе електронску пошту

В. Н.

15. 08. 2020. у 10:38

ЕЛЕКТРОНСКА пошта и слање мејлова путем интернета данас је у потпуности заменила некадашње писане пошиљке.

КОРАК ПО КОРАК: И пензионери могу да користе електронску пошту

Новости

У модерном свету технологије слање мејлова постало је свакодневица, а да бисте неком послали електронско писмо неопходно је да имате отворену мејл адресу, односно неки од налога поштанских сандучета.

У свету електронске поште gmail сандуче је свакако најпопуларнији облик комуникације путем интернета.

Ево неколико корака како да најлакше отворите свој налог.

КОРАК 1

Новости

Да бисте отворили своје gmail сандуче морате прво покренути претраживач google.com, онда кликнете на опцију gmail која се налази у горњем десном углу екрана. Уколико хоћете на телефону да инсталирате gmail, потребно је да из google play продавнице преузмете ову апликацију и попуните све неопходне податке.

КОРАК 2

Новости

Претраживач ће вам затим понудити опције, и потребно је да само кликнете на gmail.com. Када се отвори нови прозор, на њему ће вам се понудити да изаберете нови налог или да се већ региструјете на постојећи. У горњем десном углу изаберите опцију "отворити налог" и кликните на њу.

КОРАК 3

Новости

Када изаберете опцију "отворите налог" појавиће се прозор у који треба да упишете личне податке, име и презиме, корисничко име и лозинку. Неопходно је да попуните све понуђене опције. За шифру изаберите комбинацију која ће садржати велика и мала слова, као и бројеве.

КОРАК 4

Новости

Пошто сте све попунили и проверили да ли сте унели исправне податке, изаберите опцију "следећи корак". Систем ће вам затим понудити услове и правила коришћења и потребно је само да идете на опцију "прихватам". А затим изаберите continue to gmail како бисте отворили своје поштанско сандуче.

КОРАК 5

Новости

Након тога појавиће вам се ваше ново поштанско сандуче. Са леве стране поређане су опције које ван нуди gmail. Црвеним оквиром назначено је поље "нова порука", где кликнете када желите да неком пошаљете електронску пошту. У истом низу налазиће се и ваше примљене и послате поруке.

Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bokinjo

15.08.2020. 14:34

Веома велики број пензионера може да одржи квалитетне семинаре тзв експертима IT сектора у употреби IT млађе доби. Потцењивати пензионере нема смисла јер велики број младих зна само да користи вибер и то им је плафон