ИНСПЕКЦИЈА ПОЗАТВАРАЛА КАФИЋЕ У ИВАЊИЦИ: Били једно од већих жаришта короне

Танјуг

10. 08. 2020. у 20:11

РЕПУБЛИЧКА санитарна инспекција је након контроле угоститељских објеката у општини Ивањица утврдила низ неправилности и санкционисала рад свих који се нису придржавли прописаних епидемиолошких мера.

ИНСПЕКЦИЈА ПОЗАТВАРАЛА КАФИЋЕ У ИВАЊИЦИ: Били једно од већих жаришта короне

Пандемија је променила и начин пословања / Фото Н. Карлић

- Инспекција је одрадила свој посао и затворила локале у којима гости, као и особље нису носили маске, као и оне у којима је број посетилаца био већи од дозвољеног. Борба са корона вирусом и даље траје и само уз одговорно понашање свих грађана моћи ћемо да изађемо као победници.

Тренутна епидемиолошка ситуације је за нијансу боља, али то не значи да сви треба да се опусте -  изјавио је за РИНУ командант Штаба за ванредне ситуације у Ивањици, Зоран Лазовић, а преноси Глас Западне Србије.

Иначе, Ивањица је до пре само неколико дана била једно од жаришта епидемије у Моравичком округу, али упркос томе организована су весеља у приватној режији, што може бити нова потенцијална опасност у даљем току епидемије, казао је Лазовић наводећи као пример да је у селу Придворици организована прослава рођендана, због чега ће, додао је, више пажње посветити и проверавању тог терена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)