ДОКТОР КОН УПОЗОРАВА: Рано је за ублажавање мера - ситуација може превагнути на другу страну!

Новости онлине

10. 08. 2020. у 19:18

ДОКТОР КОН УПОЗОРАВА: Рано је за ублажавање мера - ситуација може превагнути на другу страну!

Фото: Принтсцреен

ПАД броја људи који се јављају у ковид амбуланте, као и броја оних који су сумњиви, довео је свакако и до укупног пада броја оболелих и до бољих резултата, рекао је за телевизију Пинк, епидемиолог Предраг Кон.

Ипак, доктор Кон је нагласио да, када је у питању Београду, ситуација још увек није сигурна и додао да још увек може да се превагне на другу страну.

Кон је истакао да је још рано за ублажавање мера, иако види да се о томе озбиљно размишља.

- Ми смо показали како се понашамо када се опусте мере, тако да то не сме да нам се понови. Још увек су то високе бројке и оне треба да се смање на једноцифрен број да би могли озбиљно да разговарамо о томе - рекао је др Кон.

Др Кон је рекао да је најважније да узраст од првог до четвртог да се социјализују и крену у школу.

Додаје да се у том узрасту ретко јављају тешке форме.

- Све то је битно схватити, и ако се добро предузимају мере заштите, у том узрасту, највише може да се уради и да се највише науче како да се штите у овом периоду. У томе треба да буде тежиште - рекао је др Кон.

AP Photo

Додаје да су сви модели узети у разматрање, као и да ће се у наредном периоду приремати за то.

- Различита су искуства. Постоје искуства када је полазак у школе који није добро припремњен довео до заражавања, и то треба избећи. Ако се све добро припреми, ризик ће се свести на минимум - рекао је др Кон.

Када је у питању други талас, др Кон истиче да је мали број земаља успео да заврши и први талас.

- Чим немамо период од 28 дана на нули, не можемо да причамо о изласку из првог таласа. Све је ово први талас - рекао је др Кон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

zaliv tacka net

10.08.2020. 22:28

Bolje bi bilo pomeriti svoj deci skolovanje za 1god nego ih terati u skole i rizikovati zdravlje dece ucitrelja roditelja baba i deda tj cele nacije. Ima toliko nacina da se organizuje nesto kako bi se deca druzila i socijalizovala uz pomoc novih tehnologija i aplikacija....cemu teranje dece u skolu, deca nece nositi maske i ona ne mogu ozbiljno shvatiti te mere. LUDILO

Rastko

11.08.2020. 09:24

Meni su Korona svi od reda satro savremeni shvatanja doktori, politicari na svim nivoima, ogroman broj novinara , svi advokatI sudije vestaci notari izvrsitelji...raznorazni statisticari istoricari savetnici i lezilebovici koji svojim delovanjem i svesnim plasiranjem LAZI unose nemir i STRAH medj glupom masom (kako oni dozivljavaju sve one koji nemaju isti status kao nabrojani) na osnovu cega lagodno i udobno zive i beru li beru med. A virus Korona ne samo da im odgovara i ne samo da ih jos vise istice u prvi plan vec in se na facu uocava patoloska zelja da virus potraje.

Rastko

11.08.2020. 09:56

Odavno sam se prema svakoj iole "pametnoj, kulturnoj finoj" i neopravdano bogatih sposoban i ponasao pa se narocito i danas ponasam kao da su zarazeni svim mogucim virusima od kojih sam drzao i drzim daleko vecu distancu od ove preblizu propisane i dakako male koja probija svaku vrstu zastitne maske pa cak i skafandere NO NE VREDI DOVOLJNO JE DA IH COVEK VIDI I GOTOV JE !!!