ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ДОНЕО ДОБРЕ ВЕСТИ: Открио када ће вирус корона бити под контролом, налазимо се у преломној ситуацији

Новости онлине

понедељак, 10. 08. 2020. у 09:48

ДОКТОР ТИОДОРОВИЋ ДОНЕО ДОБРЕ ВЕСТИ: Открио када ће вирус корона бити под контролом, налазимо се у преломној ситуацији

Фото: Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ др Бранислав Тиодоровић изјавио је да се по питању епидемије вируса корона налазимо у преломној ситуацији, коју ћемо, до краја августа, можда моћи да контролишемо.

- Имамо бољу самодисциплину и ако тако наставимо онда ћемо до краја августа можда доћи до ситуације када ћемо моћи да контролишемо ову болест - рекао је др Тиодоровић.

Он је констатовао да је ситуација још увек несигурна због присуства вируса, али да је под контролом.

Др Тиодоровић је напоменуо да се број прегледа смањио на трећину укупног броја од пре седам или 10 дана.

Он је истакао и да је полазак деце у школу, такође, још један преломни тренутак.

- Деца морају кренути у школу. Однос свих нас, па и деце, према овој болести мора бити такав да живимо са короном. Према томе, поготово први разред треба да буде у школи. Ако се све сведе на онлајн систем, онда нећемо имати прави развој детета - поручио је Тиодоровић и додао да то подразумева контролу како родитеља, тако и образовних установа.

Подсетимо, премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће у уторак бити познато како ће изгледати одвијање наставе у новој школској години, наводећи да је најизгледније да ће ђаци од првог до петог разреда кренути у школу.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Marija

11.08.2020. 02:35

Ko meni garantuje da se moja deca nece zaraziti,ko?Stariji sin je dete sa autizmom,nezna niti da stavi masku,niti da je skine,sa decom iz spektra autizma nemoze biti distanca!Ja moju decu necu slati u skolu neka uci mladji onlan,stariji isto kod kuce.Ako mi potpise direktor ucitelji uciteljice i ministar prosvete da ce oni snositi odgovornost,ja cu ih pustiti.Molim novinare da postave pitanje kriznom stabu kako da pustim decu u skolu kada je jedno iz spektra Autizma.