СУСРЕТ СА НЛО ТОКОМ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРБИЈУ: Исповест америчког пилота ког су чудна светла пресрела изнад Јадрана

Новости онлине/Драган Вујичић

09. 08. 2020. у 13:08

Дерек Тара, оператер летеће цистерне Ц-130, имао је близак сусрет са НЛО изнад Јадрана 1999. године. Током бомбардовања Југославије многи пилоти НАТО су пријавили феномен као и Тара.

СУСРЕТ СА НЛО ТОКОМ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРБИЈУ: Исповест америчког пилота ког су чудна светла пресрела изнад Јадрана

Фото приватна архива

- ВИДИТЕ ли што и ја - узбуђеним гласом питао је Дерек Тара, оператер летеће цистерне Ц-130 над Јадраном, своје пилоте који су и сами били задивљени призором надомак границе Црне Горе.

- Немамо више никога, никога не чекамо - одговорио је повишеним гласом пилот авио-танкера оператеру Тари који је из задњег дела авиона присуствовао плесу чудне светлеће кугле која је на пристојној даљини али изузетно брзо прелазила са једне стране летелице на другу као да је снима и премерава.

То је Дерек Тара испричао у другој епизоди ТВ серијала "Неидентификовани", који креира бивши шеф тајног програма Пентагона Луис Елизондо. Према његовим тврдњама, то је био његов највећи шок у летачкој каријери, а доживео га је пред поноћ 24. марта првог дана бомбардовања Космета 1999.

- АКО погледате причу Дерека Таре који говори о пресретању од стране НЛО над Јадраном 1999, према његовој реконструкцији то је оно исто место где су Јосип Броз Тито и његови пилоти "миговима 21" "ловили" тањир који је узнемирао ескадрилу потпуковника Звонка Јурјевића 1975. - каже Ђулијано Маринковић, човек који у региону важи за најбољег познаваоца феномена НЛО.

Заједничко је за оба догађаја, према мишљењу Маринковића, да је НЛО био испровоциран густим ваздушним саобраћајем. Године 1975. Јурјевић је обучавао стране пилоте на Г-2 и имали су огроман број налета као и 1999. НАТО, који је узнемирио Јадран 24. марта 1999. Иначе, током бомбардовања КиМ многи пилоти НАТО су пријавили феномен као и Тара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)