АНА БРНАБИЋ: Повратак у школске клупе од 1. септембра, али не за све ђаке

Танјуг

09. 08. 2020. у 10:09

АНА БРНАБИЋ: Повратак у школске клупе од 1. септембра, али не за све ђаке

Танјуг

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће у уторак бити саопштена коначна одлука о наредној школској години, али да су најближи томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама.

Брнабић је, гостујући на ТВ Прва, рекла да Министарство просвете ради на упутству и да ће у понедељак бити одржан финални састанак, коју ће Кризни штаб у уторак усвојити.

- Најближи смо томе да од 1. септембра ђаци од првог до петог разреда похађају наставу у школама - рекла је она.

Након тога, каже, министар просвете обавестиће јавност како ће изгледати настава у предстојећој школској години.

Указала је да ће бити издато упутство за родитеље, да се са УНИЦЕФ-ом, припрема и видео који ће бити емитован на свим националним фреквенцијама, а који се тиче понашања ђака у школама, али и како родитељи да обезбеде да болесна деца не иду у школу, како да се то проверава.

Упитана за универзитете рекла је да ту држава нема толико ингеренције због због аутономије универзтета.

- Трудићемо се да им будемо на услузи, да пружимо стручну помоћ И све остало. Препорука је све оно што је било до сада, да се на фаулктетима држи настава уз обавезне мере превенције, ношење маски, држање дистанце, стално чишћење и проветравање просторија. Колико ту сами факултети раде је до аутономије универзитета - објаснила је она.

Казала је да не постоји много простора за државу да утиче на то, осим стручне пдоршке коју може да пружи, и преко студентског смештаја и изолације за студенте који буду заражени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

Sanja

09.08.2020. 14:58

Sva deca treba da se vrate u skolske klupe,i starijim djacima je potrebno da izadju iz kuce i budu da svojim vrsnjacima. Ako deca idu u vrtice,roditelji na posao,deca na treninge,ne vodim kakav je problem da se svi vrate u skolske klupe. Upropasticete generacije dece,kakvo ce im biti znanje a kakva socijalna strana. Kako u drugim zemljama deca normalno idu u skolu,a kod nas je problem.

VLADA 011

10.08.2020. 12:22

@Sanja - U kojim drzavama idu u skole samo u nekim a to nam nebi trebalo da dude merilo kod nas je jos virus vrlo aktivan a decu treba cuvati.Odgivori mi ako dete donese virus kuci zarazi majku i oca ko ce ga onda cuvati rodutelji nenogu na posao i sta onda. Drugo odgovori mi kada se otkrije da je dete inficirano onda ceo razred ide u samoizolaciju zajedno sa roditeljima da li si to znao? Odgovori mi ako jezabranjeno u zatvorenim prostoru vise od pet osoba kako sada moze 29 dece u ucionici?a u celoj skoli vise od 1400 ucenika?

ZALIV tacka NET

09.08.2020. 18:50

Ludilo uzelo maha! Vracate nam decu u skole tokom epidemije!? Ja moje dete ne pustam u skolu, zahtevam da mi se omoguci da se dete skoluje na alternativne nacine jer ne zelim da mi se dete zarazi i donese tu bolestinu kuci kod babe i dede ili njegove mame....vi eksperimentisete sa nasom decom ja kao roditelj to ne dozvoljavam. Ako me pokusate naterati nece na dobro da izadje!

Mirko Pesic

10.08.2020. 07:20

Ko ce krivicno odgovarati za slucaj sirenja epidemije iz skola ka porodicama (smrtni slucajevi, eventualni invaliditeti, hronicne bolesti) ??? Hoce li drzava da nadoknadi izazvanu stetu ostecenima usred forsiranjem skole u rizicnim uslovima ikako postoje online mogucnosti sa povremenim proverama znanja u skolama? Prece je zdravlje nego eksprementisanje sa zivotima!!!

Mirko

10.08.2020. 07:32

Ko ce krivicno odgovarati za slucaj sirenja epidemije iz skola ka porodicama (smrtni slucajevi, eventualni invaliditeti, hronicne bolesti) ??? Hoce li drzava da nadoknadi izazvanu stetu forsiranjem skole u rizicnim uslovima ikako postoje online mogucnosti sa povremenim proverama znanja u skolama? Imate online nastavu, proveru skoli povremeno, dosta ekspermentisanja sa nasim zivotima!!!

Olgica

10.08.2020. 12:01

Pravo ludilo....Pustite decu u skolu,da nesto nauce i da se druze.Bila sam sinoc u Vrnjackoj Banji...Ulice,kafici,baste,park...sve je puno naroda.Masku nosi svaki 50.Na prste se mogu nabrojati ljudi sa maskama.Kakva je razlika izmedju Vrnj.Banje i bilo kog drugog grada?.O cemu se ovde radi?Pustite nas da zivimo normalno!!!