КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ: Министру Вулину додељено признање „Човек међу људима

Novosti online

08. 08. 2020. у 16:44

КОМЕСАРИЈАТ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ И МИГРАЦИЈЕ: Министру Вулину додељено признање „Човек међу људима

Фото Министарство одбране

Министру одбране и председнику Радне групе за мешовите миграције Александру Вулину данас је додељено признање "Човек међу људима“ Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије.

Признање, које се први пут додељује личности која није припадник Комесаријата, министру Вулину уручио је комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић током данашњег обиласка прихватног центра за мигранте у Обреновцу.

Министар Вулин је истакао да је за њега велика част што је добио признање "Човек међу људима" и што је први који је то признање добио, а да није припадник Комесаријата за избеглице и миграције.

- Од ових људи је то огромно признање, то су храбри, вредни људи, то су људи који су били ту у најтежим тренуцима 2015. године, када је дневно у ову земљу улазило и по 10.000 људи, то су људи који нису напуштали своје место ни када је било много теже него данас, који се нису плашили ни болести ни миграната, ни било чега што може да им се деси, који су увек стајали уз своју земљу и уз свој народ. То су људи који су ту још од "Олује", ово су људи који су прихватали наше прогнанике на Рачи, који су видели шта значе интерно расељени Срби са Косова и Метохије када морају да се склањају од шиптарских терориста. Ово су људи који су кроз ову земљу провели више од милион миграната, а нису дозволили да се деси ниједан једини озбиљнији инцидент. Ово су људи чије поштовање и чија захвалност пуно значе, а сви ми треба да их поштујемо и да им будемо захвални – поручио је министар Вулин.

Говорећи о значају признања „Човек међу људима“, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић истакао је да је велика ствар када годинама, мало, али веома оптерећено предузеће као што је Комесаријат за избеглице, има подршку човека који без обзира у којој је институцији и дужности, има добар и поштен осећај за то како треба одговорити на небројене изазове у претходних неколико година.

- Са министром Вулином почео сам да сарађујем док је био у Канцеларији за Косово и Метохију, наставио док је био министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и имао посебно велику срећу да у оквиру две велике кризе са њим, као председником Радне групе за управљање мешовитих миграторних токова сарађујем од 2015. године. Данашње признање није ништа неочекивано, оно је вероватно требало да дође и раније, али смо у овој 2020. години много ствари морали да подредимо пандемијским условима, те тек сада, на овај начин ми одајемо признање Александру Вулину као човеку међу људима – истакао је Цуцућ изражавајући дубоко уверење да је то признање заслужио својим укупним деловањем.

Цуцић је посебно истакао изузетну сарадњу са Министарством одбране, додајући и да је мало јединица у Војсци Србије са којима нису сарађивали у претходном периоду.

- Још једном, изражавам пуну захвалност и пуно признање за све ово што је свих ових година радио министар Вулин. Постоје три ствари које никад нису оспорили Србији, а једна од њих за коју нам „скидају капу“ је управљање мигрантском кризом, а Александар Вулин је председник те Радне групе, што само по себи говори колико и на који начин се посветио и колико је успешан у томе – закључио је Цуцић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)