КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ова ЧЕТИРИ града су и даље жаришта!

Бета

07. 08. 2020. у 16:09

КРИЗНИ ШТАБ УПОЗОРАВА: Ова ЧЕТИРИ града су и даље жаришта!

Фото: Танјуг/Влада Србије

БЕОГРАД и Нови Сад су и даље градови са највећим бројем активно оболелих и новооткривених случајева инфекције корона вирусом.

 У Ваљеву и Шапцу смањен је број нових случајева и притисак на болнице. Ово је изјавио покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Наводећи да је за пуних пет месеци од регистровања првог случаја инфекције у Србији, у Клиничком центру Војводине лечено 1.600 пацијената, Гојковић је казао да се тренутно у тој установи лече 244 пацијента.

- Данас имамо нешто већи број пацијената у Лесковцу и Шапцу али мањи број и мањи притисак на болнице у Ваљеву и Шапцу - казао је Гојковић на конференцији за новинаре Кризног штаба за сузбијање епидемије.

По речима заменице директора Института Батут Дарије Кисић Тепавчевић, у српским срединама на Косову није било преминулих од последица инфекције у претходна 24 часа а тренутно је хоспитализовано 89 пацијената.

- Од тог броја, 82 пацијента су у Клиничком центру Косовска Митровица док су 424 особе у изолацији - навела је Дарија Кисић Тепавчевић.

Додала је да је у КБЦ "Драгиша Мишовић" хоспитализовано шесторо деце код којих је потврђена инфекција, једно дете је у КЦ Ниш а једно у Општој болници у Шапцу док су три ковид позитивне труднице на Клиници за гинекологију и акушерство.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)