ЗАПАМТИТЕ ИМЕ МАРИЈА ЗДРАВКОВИЋ! Директорки КБЦ Бежанијска коса мајка УМРЛА ОД КОРОНЕ, сутрадан наставила да СПАШАВА ЖИВОТЕ

Novosti online

петак, 07. 08. 2020. у 11:40

ЗАПАМТИТЕ ИМЕ МАРИЈА ЗДРАВКОВИЋ! Директорки КБЦ Бежанијска коса мајка УМРЛА ОД КОРОНЕ, сутрадан наставила да СПАШАВА ЖИВОТЕ

Фото: Н. Фифић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић навео је да је у плану изградња два онколошка блока у склопу КБЦ Бежанијска коса, као и да први пут немамо листу чекања за лечење карцинома дојке.

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас на конференцији за медије навео да први пут немамо листу чекања за лечење карцинома дојке и навео још један добар надљудски пример пожртвованости здравствених радника у доба короне.

- Примали смо све ургентне случајеве и по први пут можемо да кажемо да немамо листу чекања на Онколошком институту у Београду за лечење карцинома дојке. Некад се чекало и до 6 месеци. Честитам лекарима и здравственом систему што су у томе успели, али и то мора брже - истакао је председник Србије.

Вучић је навео и да је у плану изградња два онколошка блока у склопу КБЦ Бежанијска коса у којима ће бити омогућени хемиотерапија и зрачење.

- Желимо и да КБЦ Бежанијска коса припремимо за јесен на неупоредиво бољи начин. Желим још једном да кажем лекарима једно огромно хвала и да нема тих аплауза колико они заслужују. Шта су све ти људи урадили. Знате, када видите једну Марију Здравковић којој је мајка умрла од короне, да сутрадан иде у визиту и бори се за њихове животе, онда вам је јасно шта ти људи заслужују и шта су све учинили за нашу земљи и за наш народ - истакао је председник Србије.

Докторка Здравковић је у звање клиничког асистента на Медицинском факултету у Београду, предмет Интерна медицина - кардиологија изабрана 2012.године.

Директор је КБЦ Бежанијска коса од септембра 2014.

Медицински факултет у Београду завршила је 1998. године као студент генерације са просечном оценом 9,94. Докторирала је кардиологију 2010. године.

На конференцији су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и министар здравља Златибор Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (40)

Nebojša

08.08.2020. 10:44

Treba biti fer i reci da je isto uradio dr Mirsad Đerlek iz Novog Pazara i da se pokazao strucnijim i efikasnijim od svog prethodnika. I znao je da se postavi i prema uspanicenom narodu u Raskoj oblasti. Puni naklon i postovanje za svakog od njih a posebno za ovo dvoje doktora koji su odmah nastavili sa radom