820.000 ЕВРА ЗА ЗДРАВСТВО: Донација Јапана за набавку медицинске опреме за борбу против заразних болести

Ј.Су.

четвртак, 06. 08. 2020. у 20:28

820.000 ЕВРА ЗА ЗДРАВСТВО: Донација Јапана за набавку медицинске опреме за борбу против заразних болести

Д. Миловановић

ВЛАДА Јапана ће обезбедити око 820.000 евра донације Србији, са циљем јачања здравственог система земље, у борби против заразних болести, укључујући ЦОВИД-19, кроз набавку медицинске опреме.

Уговор су потписали Ђунићије Марујаме, амбасадор Јапана у Републици Србији и Златибор Лончар, министра здравља Републике Србије. Више од 20.000 људи у Републици Србији је заражено ЦОВИДом-19 и нови случајеви оболелих се још откривају. Под таквим околностима, јачање здравственог система је од велике важности, наводи се у саопштењу амбасаде.

Ова донација ће здравственим установама, посебно оним у руралним деловима Србије, обезбедити јапанску радиолошку опрему, амбулантна возила, као и другу медицинску опрему. Донација висококвалитетне јапанске медицинске опреме ће допринети смањењу разлика у здравственој нези која постоји међу регионима у Србији.

- Донација има за циљ да ојача здравствени систем Србије у борби са заразним болестима, укључујући и ЦОВИД-19, не само тренутно већ и у дугорочној перспективи - истичу у Амбасади Јапана. - Имајући у виду чињеницу да је ЦОВИД-19 постао глобално питање, за међународну заједницу је од пресудног значаја да уложи заједничке напоре. Јапан ће наставити блиско да сарађује са међународном заједницом у решавању овог глобалног изазова.

Народ Јапана се нада да ће овај пројекат бити успешно спроведен и да ће наша подршка допринети добробити народа Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

neko ko pamti

06.08.2020. 21:28

Od mene nema hvala. To je neka igra da se zaborave zrtve sa Kosmeta koje Japanci guraju kao nezavisnu drzavu. Dok ne promene tu odluku o priznavanju ja ih smatram neprijateljem i da imam rakete za sve neprijatelje i njih bi gadjao. Ostavite nas na miru dusmani Srpskog naroda. Licemeri odvratni

Ja sam

06.08.2020. 22:40

@neko ko pamti - Јапан је под окупацијом САД још од атомске бомбе, тако да нема потпуну слободу одлучивања за неке ствари. Са друге стране, Јапан је Србији доста пута помогао, цене нас и нашу културу, традицију и способност да преживимо сва зла која нам се намећу. То треба поштовати.