ЖЕНА СТАРА 84 ГОДИНЕ ПОБЕДИЛА КОРОНУ: Успешно излечена од ковида-19 у Штарк Арени и пуштена кући

Бета

четвртак, 06. 08. 2020. у 09:08

ЖЕНА СТАРА 84 ГОДИНЕ ПОБЕДИЛА КОРОНУ: Успешно излечена од ковида-19 у Штарк Арени и пуштена кући

Фото: Depositphotos

КАРДИОЛОГ доктор Предраг Богдановић из привремене болнице Штарк Арена рекао је да је тренутна ситуација у тој болници стабилна и да се на лечењу налазе 32 пацијента."Сви пацијенти су доброг здравственог стања, стабилни, примају одговарајућу тетапију", рекао је Богдановић.

Он је навео да највећи број пацијената има од 30 до 55 година. Најмлађи пацијент имао је 18. година, док је најстарији пацијент имао 85 година.

- Јуче смо једну баку која је 1936. годиште после 25 дана успешног лечења отпустили и она је отишла за Чајетину - рекао је Богдановић за јутарњи програм РТС-а.

У тој болници лече се пацијенти средње и средње тешке клиничке слике и, како је казао, она је потпуно оспособљена за њихово лечење.

- Наши пацијенти примају терапију по протоколу као и у осталим болницама. Имамо могућност да им дамо и кисеоничну терапију, имамо око 220 кисеоничних места - навео је.

Богдановић је казао и да дневно могу да обраде око 30 пацијената - лабораторијски и снимање рендгеном.

Према његовим речима, та привремена болница ће, највероватније, остати и даље у функцији и примати пацијенте с обзиром да има назнака да су неке друге ковид болнице пред затварањем и да ће ти пацијенти прећи код њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)