УЗВРАЋАЈУ ПРИЈАТЕЉСТВОМ: Италијански медицински тим помаже Србији против короне

Танјуг

02. 08. 2020. у 17:28

УЗВРАЋАЈУ ПРИЈАТЕЉСТВОМ: Италијански медицински тим помаже Србији против короне

Фото: Twitter

У СРБИЈУ је стигао шесточлани италијански тим медицинских радника, како би пружили помоћ у борби против корона вируса, саопштила је данас Амбасада Италије у Београду.

Како се наводи, у тиму су два анестезиолога, један лекар хитне помоћи, један специјалиста за инфективне болести, један хирург, и један медицински техничар.

Италијански медицински тим, који ради под координацијом италијанске Цивилне заштите, чине људи који долазе из италијанских регија Пијемонт, Лацио Апулија и Фурланија-Јулијска крајина, каже се у саопштењу.

Додаје се да је италијански тим дошао у Србију како би пружио помоћ и обуку на основу искуства стеченог током петомесечне борбе са вирусом ковид-19 у Италији.

Овом иницијативом, Италија жели још једном да укаже на важност пријатељства са Србијом, на изузетан ниво билатералне сарадње, као и да одговори на великодушну помоћ коју је Србија упутила италијанском народу у априлу ове године, истиче се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

jokac

02.08.2020. 22:45

jeste li ih testirali ili im je odredjen karantin od 14 dana . pozivam se na zakon o dostupnosti informacija od javnog znacaja. kakav je tretman svih koji ulaze na teritoriju Srbije ma bili oni i lekari koji dolaze iz drzave u kojoj je virus napravio haos.