НЕМА СЛОБОДНИХ ТЕРМИНА ДО 20. АВГУСТА: Велико интересовање у Београду за ПЦР тестове на лични захтев

Новости онлине

02. 08. 2020. у 12:57

ДА смо озбиљно схватили епидемију корона вируса говоре и редови испред установа где се обављају како тестирања на лични захтев, тако и серолошка тестирања на антитела.

НЕМА СЛОБОДНИХ ТЕРМИНА ДО 20. АВГУСТА: Велико интересовање у Београду за ПЦР тестове на лични захтев

Фото: Despositphotos

Уколико вам је потребан један од термина како бисте обавили тестирање приликом заказивања морате да будете поприлично брзи.

У Градском заводу за јавно здравље (ГЗЗЈЗ) заказивање термина за тестирање за август почело је 30. јула, а само три дана касније сви термини за тестирање на ЦОВИД-19 (ПЦР) на лични захтев грађана до 20. августа су попуњени.

- Тестирање на сопствени захтев је углавном намењено путницима у међународном саобраћају. Дневни капацитет за тестирање је 30 особа. Сви термини до 20. августа су попуњени. Заказивање поново почиње 18. августа - стоји у обавештењу на сајту ГЗЗЈЗ.

Дакле, наредни круг заказивања почиње 18. августа, а термин се може заказати слањем захтева путем емаил-а инфо@здравље.орг.рс у коме треба доставити контакт телефон како би се прецизирало време тестирања.

После заказаног термина потребно је уплатити 6.000 динара на жиро- рачун који је отворен код РФЗО-а: 840-17750-34 (број жиро-рачуна је исти за брзе серолошке и РТ-ПЦР тестове).

Термина има за серолошко тестирање на антитела

Поред ПЦР тестова у ГЗЗЈЗ могуће је заказати и серолошко тестирање на САРС-Цов-2 на лични захтев грађана, применом брзих серолошких тестова (имунохроматографски тест), односно тестирање на антитела.

Заказивање за месец август је почело 30. јула, а слободних термина има још увек. Своје место за тестирање можете заказати радним данима (понедељак - петак) од 12-13 часова, позивањем броја телефона 064 599 65 09 како би се прецизирало време тестирања.

Пре доласка на тестирање треба обавити уплату од 1.200 динара на жиро рачун који је отворен код РФЗО-а.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)