ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако изгледа маска која уништава корону (ВИДЕО)

Novosti online

01. 08. 2020. у 22:11

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овако изгледа маска која уништава корону (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

НА САЈТУ португалског Института за молекуларну биологију 27. јула објављен је текст да је ова земља почела да прави прву текстилну маску која деактивира ковид-19.

Маска под називом "МОxАдТецх" за сада је успешно прошла тестове Института за молекуларну биологију у Лисабону.

Како пише у саопштењу, индустријска, академска и научна заједница удружиле су снаге како би направиле маску са најбољим перформансама у борби против ковида-19. Маска "МОxАдТецх" има антимикробско дејство и способна је да блокира, односно, потпуно деактивира вирус ковид-19.

Произвођачи Адалберто и технолошки центар ЦИТЕВЕ, ИММ и Универзитет Минхо са седиштем у Браги, Португалија, како тврди Институт, имају маску која може да се користи више пута и циљ је да се са ширењем епидемије и другог таласа обезбеди што већем броју људи како би се употпуности спречило заражавање.

Маска са неколико слојева је, како пише Институту, водоотпорна, лака за ношење и пријатна, и не ствара осећај нелагоде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Pa Vidi Ovako

02.08.2020. 07:45

Jesu li takve maske nosili i sirijski hrčci koje su testirali na vakcine, što reče ona naučnica iz Vinče. Ovo glupiranje sa tzv koronom ne da postaje smešno, nego žalosno, koliko nisko padaju svi ti tzv stručnjaci, doktori i naučnici, u svojim nebuloznim izjavama na nivou dece do 5 god.