МИНИСТАРСТВО ЗА РАД: Вирус код 269 корисника и 83 запослена

Танјуг

01. 08. 2020. у 16:31

МИНИСТАРСТВО ЗА РАД: Вирус код 269 корисника и 83 запослена

Фото: Депоситпхото

МИНИСТАРСТВО за рад саопштило је да је закључно са данашњим даном у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих потврђено присуство корона вируса код 269 корисника и 83 запослена.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 653, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 261.

Дом за смештај одраслих и старијих ''''Доживети стоту'''', Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ''''Стара пруга'''', Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ''''Радост'''' у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Министарство за рад донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''''Нада'''', у Београду.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

Присуство корона вируса је потврђено у Геронтолошким центрима на Вождовцу, на Бежанијској коси, Младеновцу, Књажевцу, Суботицаи, Нишу, Новом Саду, и то у радним јединицама Лиман и Футог.

Такође и у Установи за одрасле и старије Лесковац, Дому за смештај старих лица Смедерево, Домском одељењу при Центру за социјални рад Брус, Служби Помоћ у кући Геронтолошког центра Београд, Дому за смештај старих лица Сурдулица, Дому за старе и пензионере у Кули, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину, Центру за социјални рад у Врању, Центру за социјални рад у Новом Пазару, Центру за социјални рад у Лесковцу, Центру за социјални рад за општине Жабаљ и Тител, Центру за социјални рад Сечањ, Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу.

Вирус је присутан и у Центру за породични смештај и усвојење у Ћуприји, Центру за породични смештај и усвојење у Новом Саду, Центру за породични смештај и усвојење у Београду, Градском Центру за социјални рад у Београду, Одељење Лазаревац, Градском Центру за социјални рад у Београду, Одељење Чукарица, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Трем'''', Доњи Душник, општина Гаџин Хан, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Дом Топаловић'''', Кладово, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Адам плус'''', Ковачица.

Потврђено је присуство вируса и у Дому за смештај одраслих и старијих ''''Дом Златно срце'''', Умка, Београд, Установи за смештај и негу старих лица ''''Национални дом'''', Владимировац, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Бонаца'''', Београд, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Реа Мартиа'''', Земун поље, Београд, Дому за смештај одраслих и старијих ''''Мојсиловић плус'''', Београд, Дому за стара лица ''''Конак'''', Сремска Каменица, Установи за децу и младе ''''Шабац'''' у Шапцу, Дому за лица ометена у менталном развоју ''''Срце у јабуци'''', Јабука, Панчево, Установи за одрасле и старије ''''Гвозден Јованчићевић'''' Велики Поповац, Агенцији за пружање услуге помоћ у кући НАНА С.В. Београд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)