ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ВРУЋИНЕ У СРБИЈИ? Познати метеоролог открива - ово је дугорочна прогноза за наредни период

Новости онлине

31. 07. 2020. у 21:44

ДО КАДА ЋЕ ТРАЈАТИ ВРУЋИНЕ У СРБИЈИ? Познати метеоролог открива - ово је дугорочна прогноза за наредни период

Новости

ПОСЛЕ изузетно топлог дана следи нам освежење, а о чемо се ради, за ТВ Пинк је испричао метеоролог Недељко Тодоровић.

- Данас је било изузетно топло, спарно време. На западу Србије било је пљускова, а у осталим крајевима слабије.

- Чак и у околини Београда је био забележен понеки пљусак. У току ноћи стиже нам нешто мало свежијег ваздуха.

- Неће бити нагла промена, неће бити олује или јаког ветра. То ће да се тек сутра осетити као пад максималне температуре за два до четири степена, гледајући подручје Србије, док у Београду за неких 4 степена. То значи да ће у односу на данашњих 34 степена.

ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА

- У наредна два дана, 1. и 2. августа, очекује се умерено топло са температуром око 30 до 33 степена. Једно освежење очекујемо у уторак и среду, 4. и 5. августа, кад ће температура пасти за 5 до 8 степени, што је мало израженији пад него што очекујемо сутра, али је и велика вероватноћа за пљускове и грмљавину.

- У неким крајевима би могло да буде и локалних елементарних непогода, поготово у уторак вече и ноћ ка среди. После тог освежења, поново се очекује благи раст температуре на вредности од 30 до 34 степена. Судећи према свему, овог лета нећемо имати дане са изразито високим температурама.

УВ ЗРАЧЕЊЕ

- УВ зрачење је последње 2 године било слабо, у сунчевом минимуму. Сунце полако излази из тог минимума и последњих седам дана уочен је благи пораст УВ зрачења, тако да је то нешто нормално и слабо, али може се видети неки тренд пораста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)