НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА У РЕДОВИМА: Од данас и аутоматско обавештавање грађана о резултату ПЦР теста

Новости онлине

30. 07. 2020. у 16:38

ОД данас је могуће да грађани бесплатно аутоматски добију обавештење о завршеном резултату ПЦР теста путем СМС поруке или имејла, саопштила је Канцеларија за ИТ и еУправу Владе Србије.

НЕМА ВИШЕ ЧЕКАЊА У РЕДОВИМА: Од данас и аутоматско обавештавање грађана о резултату ПЦР теста

Фото: Д. Поздеровић

Поред раније услуге пријаве за нотификацију на Порталу еУправа да су резултати теста готови, сада је омогућено да пацијент приликом самог тестирања остави контакт телефон или имејл, након чега ће обавештење да је тест готов стићи аутоматски.

- Након услуге на Порталу еУправе за обавештење да је резултат ПЦР теста готов, развили смо услугу аутоматског обавештења грађана. Довољно је да грађани своје контакте оставе у здравственој институцији приликом самог тестирања, а обавештење да је тест готов стиже аутоматски - изјавио је директор Канцелариј Михаило Јовановић.

Додао је да ће сервис и даље слати обавештење искључиво о томе да је резултат ПЦР теста готов, а резултате теста грађани ће и даље моћи да погледају на Порталу е-здравље.гов.рс.

Из Канцеларије за ИТ подсетили су да немају потребе да одлазе у здравствене институције и да се излажу и најмањем ризику, већ ће сервис аутоматски функционисати и обавештавати грађане 00-24.

За оне који забораве да оставе своје контакт податке приликом тестирања и даље је доступна услуга пријаве за нотификацију на Порталу еУправа, наводи се у саопштењу.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)