ВЕЛИКИ УСПЕХ ЛЕШНИЧАНИНА НА ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ФИЗИКЕ: Бронза за Србију

В. Митрић

30. 07. 2020. у 12:54

ЛЕШНИЧАНИН Страхиња Николић, који је освојио бронзану медаљу, на управо одржаној Олимпијади из физике ученика из 57 земаља са свих меридијана, завршио је Основну школу у родној варошици, на средокраћи пута Лозница -Шабац, између легендарног Цера и Видојевице и река Дрине и Јадра, а у прeстоници престижну Математичку гимназију.

ВЕЛИКИ УСПЕХ  ЛЕШНИЧАНИНА НА ОЛИМПИЈАДИ ИЗ ФИЗИКЕ: Бронза за Србију

Фото: Породични албум

Уписао је, као од шале Електротехнички факултет, што је његова давна жеља, коју свим срецем подржавају његови, како каже он, „дивни родитељи, мајка  Биљана и отац Драган, али и старија сестра Александра која је на докторским студијама из медицине“.

- Била  је, заiста, велика конкуренција,  као и неизвеснот, али је зато победа још дража за нашу Србију – каже нам Страхиња, који воли и свој и Вуков завичај, своју Лешницу, који славе његов успех .

-Сигурним корацима чекам дааље школовање, али и наредна такмичења.

И Александра и Страхиња добро су научили старе лекције од својих родитеља да ништа нема боље, вредније и важније од знања, што подразумева велики рад и труд“.И  мајка и отац су поносни на своју децу, која су, како каже Зоран Митрић, Страхињин професор из ОШ „Петар Тасић“ у свему била и остала за пример, „а најновији успеси то само потврђују“.

- Био сам пресрећан кад ми је Страхињин отац, Драган, одмах, јавио какав је његов син,  мој бивши ђак из физике, постигао - каже професор физике Зоран Митрић.

- Знао сам да ће да буде успешан, јер је и талентован и вредан, и посвећен учењу, посебно наукама попут физике, које, уз то, и воли.Кад се тако ради и живи успех је загарантован и то је велика радост и за његову бившу школу, све наше ђаке, наставнике и учитеље, за читав крај, али и за Србију, коју свим срцем воли, што је и овога пута показао и што ће, сигуран сам, ко зна колико пута још да покаже. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)