ДР КОН О “ЗАРАВЊАВАЊУ КРИВЕ”: Наслућујемо побољшање, маске не могу да успоре епидемију једнако као полицијски час

Бета

30. 07. 2020. у 09:59

ДР КОН О “ЗАРАВЊАВАЊУ КРИВЕ”: Наслућујемо побољшање, маске не могу да успоре епидемију једнако као полицијски час

Др Предраг Кон / Фото Н. Скендереија

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон изјавио је данас да се ситуација у Србији стабилизовала, али на доста високим бројевима, али се побољшање "може наслутити".

Кон је на телевизији Пинк рекао да је добро што је број позитивних ПЦР тестова пао на осам процената од броја пацијената који се јаве на преглед, а тај проценат је до пре неколико дана био од 20 до 30.

Оценио је да ће ово "заравњење епидемиолоке криве" ићи спорије јер се "не може очекивати од маски да епидемију успоре као што је било са затварањем за време ванредног стања".

Објашњавајући своју изјаву о Београду као "темпираној бомби" Кон је рекао да "Београд никада није имао највећи активни број оболелих према броју становника, али да пошто је огроман град увек је потенцијално место ширења заразе".

Тренутно је, како је рекао Кон, најкритичнија ситуација у Бујановцу и целом Пчињском округу, али се у мањим срединама епидемија лакше контролише.

Он је најавио веће контроле људи који треба да буду у самоизолацији и рекао да ће се у тај процес укључити и Комунална полиција.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Bela ladja

30.07.2020. 13:08

Dinstanciranje i razmak postovati i insistirati na njemu ce usporiti virus. Policijski cas se nemoze vise uvoditi jer zivimo u 21 veku. Svako treba da preuzme odgovornost. Zatvorite sve kafane uvece posle 22.00 i klubovima zabraniti rad do daljnjeg.