МОЛИМ СЕ САМО ДА МИ СИН БУДЕ ДОБРО: Потресна исповест супруга преминуле труднице из Врања

Ј. СТОЈКОВИЋ, Ј. ЋОСИН

29. 07. 2020. у 10:00

МОЛИМ СЕ САМО ДА МИ СИН БУДЕ ДОБРО: Потресна исповест супруга преминуле труднице из Врања

Фејсбук

БРАНКИЦА Ивановић, родом из Куманова (34), која је са сумњом на ковид била на респиратору у КЦ Ниш, преминула је у понедељак увече, након порођаја у седмом месецу трудоће.

 Њен супруг Бранислав Ивановић, из Врања, неутешан је и кратко је за "Новости" рекао да сада само жели да му син буде добро.

- Не знам шта ме је снашло, много ми је тешко. Бранкица је родом из Северне Македоније, ово нам је прво дете. Поред огромне туге, сада треба да решавам и административне проблеме, јер она још увек није добила наше држављанство - испричао је у једном даху Бранислав за "Новости".

Он каже да му није јасно како је његова жена могла да се зарази и није сигуран да ли је уопште код ње потврђен вирус.

- Није излазила из куће, није радила, не знам, можда сам јој ја пренео, али немам симптоме. Ипак сам урадио тест и очекујем резултате - каже Бранислав.

Бранкица је родом из Куманова, пар се венчао прошле године и сви су се радовали принови.

Архива

Она је, иначе, у КЦ Ниш дошла 3. јула, у шестом месецу трудноће, са симптомима заразе вирусом корона, а од 18. јула налазила се на респиратору. Порођена је у понедељак око 20 сати царским резом како би се спасао живот бебе, након чега је изгубила битку за живот. Због перманентног погоршања њеног здравственог стања, конзилијум лекара одлучио је да жену породи, али, нажалост, породиља која је на свет донела дечака, није издржала. Како кажу у КЦ Ниш, беба је добро, у инкубатору је и стабилно, а урађен јој је и тест на ковид који је послат на анализу, те се очекују резултати.

Породиља из Врања примљена је најпре на Инфективну клинику пре двадесетак дана, одакле је послата на Пулмологију, на кисеоничну потпору. Иако је у први мах деловало да ће бити добро, након седам дана њено стање јој се погоршало, па је прикључена на респиратор, на коме је била до понедељка, када је одлучено да је лекари породе царским резом.

 

Депозит

- Током драматичне борбе за два људска живота, лекарски тим састављен од анестезиолога, гинеколога, дечјих анестезилога, неонатолога, успео је, уз реанимацију мајке на операционом столу, да спасе живот бебе која је рођена са 920 грама. Беба је тренутно стабилних виталних параметара, задовољавајућег дисања и налази се под надзором педијатара и неонатолога. Нажалост, одмах након вађења детета и поред свих напора, мајка је преминула у 20.45 - рекао је директор Клинике за анестезију и интензивну терапију КЦ.

ХОСПИТАЛИЗОВАНЕ ЈОШ ДВЕ ЖЕНЕ

У КЛИНИЧКИ центар у Нишу још две труднице примљене су на болничко лечење, обе са симптомима који указују на инфекцију вирусокм корона. Како сазнајемо, једна је примљена у понедељак, а друга је хоспитализована јуче. Она је, иначе, у деветом месецу трудноће. Према првим сазнањима, обе жене су добро и њихово здравствено стање је стабилно.

ПРВА ЖРТВА

И ПОРОДИЉА (27) из околине Ниша, која је такође била на респиратору у КЦ Ниш, преминула је 21. јула. Дан након царског реза, преминула је и њена беба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)