ПРКОСЕ КОРОНИ: У овом месту у Србији, и поред ванредне ситуације, минулог викенда боравило 8.000 гостију

Г. Ћировић

28. 07. 2020. у 09:15

ПРКОСЕ КОРОНИ: У овом месту у Србији, и поред ванредне ситуације, минулог викенда боравило 8.000 гостију

Г. Ћ.

УПРКОС епидемији ковида 19 и ванредној ситуацији, у Врњачкој Бањи је минулог викенда боравило око 8.000 углавном домаћих гостију!

Епидемиолошка ситуација у Врњачкој Бањи је, према речима челника локалне самоуправе, стабилна и под контролом.

Према незваничним подацима, регистровано је укупно 67 позитивних на вирус корона, од којих је троје хоспитализовано у краљевачкој Општој болници, док су остали у самоизолацији, на кућном лечењу.

Челници врњачке општине тврде да нису тачне гласине да је Врњачка Бања жариште епидемије и уточиште за изласке и ноћни провод оних који беже од короне у великим градовима, као и да је ванредна ситуација уведена искључиво као мера предострожности због великог броја оболелих пацијената у окружењу.

- Предузели смо све епидемиолошке мере и у угоститељским објектима, хотелима, отвореним и затвореним базенима, редовно се обавља дезинфекција свих јавних површина. Ништа не препуштамо случају, водимо рачуна о здравственој безбедности сваког нашег госта - каже Иван Радовић, председник Скупштине општине.

БАЗЕНИ ОТВОРЕНИ

ИАКО је уведена ванредна ситуација, отворени и затворени базени и даље раде. Обавезно је придржавање епидемиолошких мера, пре свега физичке дистанце између посетилаца.

Смештајни капацитети у најпознатијој и најпопуларнијој српској бањи ипак нису потпуно попуњени. У овдашњој Туристичкој организацији кажу да се аранжмани не отказују, већ само одлажу.

- Највише гостију имамо за време викенда. Прошла година је била рекордна, а сада смо негде на око 80 одсто попуњености. Апелујемо да се поштују епидемиолшке мере, нарочито да се носе заштитне маске и поштује социјална дистанца. На наших 30.000 становника епидемиолошка слика је и повољнија него што се приказује јер се у тих шездесетак заражених убрајају и људи из других градова који су власници некретнина у Врњачкој Бањи - каже Иван Трифуновић, директор Туристичке организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)