СРБИЈА РАЗМАТРА УВОЂЕЊЕ КАРАНТИНА: Др Кисић Тепавчевић - Причали смо о таквим мерама за путнике из иностранства

Novosti online

26. 07. 2020. у 15:55

ДР Дарија Кисић Тепавчевић је на данашњој конференцији за штампу Кризног штаба обелоданила да се разматра и евентуално увођење карантина за путнике који долазе из иностранства.

СРБИЈА РАЗМАТРА УВОЂЕЊЕ КАРАНТИНА: Др Кисић Тепавчевић - Причали смо о таквим мерама за путнике из иностранства

Фото Тањуг

- Размена људи у саобраћају сигурно је претња за ширење заразе. Гледамо који су то најоптималнији обрасци. Разматрали смо такву могућност, сигурно ћемо о томе причати и наредних дана - рекла је др Кисић Тепавчевић.


 

Подсетимо, Србија је једна од ретких земаља у свету која нема скоро никаква ограничења када је у питању улазак у нашу земљу. На другој страни, грађани Србије тренутно без карантина и ПЦР теста могу да уђу у само 18 држава.

 
ПЕЛЕМИШ: МОЛИМ СВЕ КОЛЕГЕ ДА НАМ ПОМОГНУ

Др Мијомир Пелемиш се осврнуо и на медицинске раднике удружене у групи "Уједињени против короне", њих око 2.500 који су потписали петицију.

- Имам један пријатељски поздрав за све који потписују. Ценим њихово мишљење и молимо их људски да нам помогну. Све ћемо их прихватити. Сви се боримо за све грађане Србије. Ми се боримо против короне. Молим за идеје, а нисам их чуо. Не можемо ми да спроведемо идеје ако их сви не спроводимо. Позивам све уважене колеге да помогну. Политиком се не бавим, прихватамо сваки предлог који је у заједничком интересу - истакао је Пелемиш.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (22)