ТИОДОРОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Пик смо прошли, али забрињава ситуација на југу

Танјуг

24. 07. 2020. у 20:49

ТИОДОРОВИЋ О КОРОНИ У СРБИЈИ: Пик смо прошли, али забрињава ситуација на југу

Фото: Танјуг

ЕПИДЕМИОЛОГ Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се према епидемиолошким подацима из највећих градова у Србији, може рећи да смо прошли други пик епидемије вируса корона и да почиње благи пад, али да ситуација може да се промени у једном дану ако се не спроводе све мере заштите.

Тиодоровић је за ТВ Пинк рекао да је тренутна епидемиолошка ситуација у Нишу смирујућа и да постоји утисак благог пада и да се смањује број прегледа у КЦ Ниш.

Упозорио је да се на подручју Врања и даље појављује значајан број оболелих, али и да се тамо очекујемо благи пад наредних дана.

"Тамо је проблем што велики број пацијената има теже пнеумоније, што захтева значајно веће ангажовање него у другим деловима здравственог система", рекао је Тиодоровић.

Каже да забрињавања повећан број оболелих од вируса корона на подручју Бујановца и Прешева и да се они збрињавају у болници у Врању, а најтежи пацијенти у КЦ Ниш.

"Верујем да су то мања искакања и да можемо да држимо ситуацију под контролом", казао је Тиодоровић.

Како је рекао, очекује се да у најкраћем року Бујановачка бања почне са радом као ковид болница и да прими прве пацијенте.

Упитан када се може очекивати пад броја новооболелих и смиривање ситуације на подручју Србије, Тиодоровоћ је казао да сви треба још мало да издржимо и да будемо дисциплиновани у поштовању мера јер је, каже, здравствени систем пренапрегнут.

"Морамо издржати још мало ако желимо да се ово што пре заврши, а пад ће се осетити за 15 до месец дана", навео је Тиодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)