ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ ОБЈАВИО: Једну добро и једну лошу вест

Танјуг

24. 07. 2020. у 14:24

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ ОБЈАВИО: Једну добро и једну лошу вест

Фото: Принтскрин РТС

У БЕОГРАДУ већ други дан за редом не расте број пацијената који се јављају на преглед због сумње на корона вирус, изјавио је директор Инфективне клинике у Београду др Горан Стевановић.

Након састанка са министром здравља и другим директорима ковид болница, Стевановић је појаснио да то за Инфективну клинику значи да се и даље јави више од 220, односно око 250 пацијената за преглед за 24 сата.

-Добро је што коначно имамо равнотежу између пацијената који захтевају пријем на болничко лечење и броја отпуштених пацијената, што практично значи да активно ангажовани капацитети нам дају сасвим довољно места у болницама, довољно кревета у интензивним негама за све опацијенте којима је пријем у болницу неопходан- казао је Стевановић.

Нажалост, каже Стевановић, процентуални однос је и даље исти, односно једна трећина од свих прегледаних пацијената који се прегледају у пријемно тријажним центрима захтева болничко лечење.

-То је и даље значајан проценат и међу њима је такође значајан проценат оних са тешким упалама плућа, али за све њих има места и сви се примају практично одмах по успостављању дијагнозе и започиње се прописана терапија-наводи др Стевановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)