ПРЕДСЕДНИК УПОЗОРИО НА ВЕЛИКИ БРОЈ НОВООБОЛЕЛИХ: Прилив пацијената са протеста прави ужасне проблеме

Танјуг

15. 07. 2020. у 12:46

ПРЕДСЕДНИК УПОЗОРИО НА ВЕЛИКИ БРОЈ НОВООБОЛЕЛИХ: Прилив пацијената са протеста прави ужасне проблеме

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучцић рекао је данас да се здравствени систем суочава са великим проблемом великог броја новозаражаних, и то је директно везано са протестима.

Вучић је, у изјави новинарима, након обиласка радова на изградњи Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње 2“, рекао да се кренуло у рашчишћавање терена и да се чека само пројекат ЦИП-а за изградњу две ковид болнице.

Рекао је и да се реновира све што је могуће.

„Суочавамо се са великим проблемом великог броја заражених. Данас је већи него јуче. У Београду и Новом Саду он је директно везан са протестима, као што смо и очекивали. То нам прави ужасне проблеме“, објаснио је Вучић,

Казао је да због тога мора да се отвори за ковид пацијенте Институт за медицину рада и Кожна клиника.

„Не знамо више где да смештамо људе, замолићемо да нам у Арени омогуће прикопчење гасног разводника“, додао је он.

Вучић је казао да не разуме људе, посебно оне који се баве јавним послом, да се баве више личним интересима него здрављем нације.

Казао је да се настоји да се у наредна 3 до 4 дана превазиђу жаришта, и да се крајем ендеље крене са смањењем броја новозаражених.

Указао је и да се мора убрзати издавање резултата тестирања.

Међутим додао је да се девет пута више тестира од по величини друге земље у региону.

„Морамо да убрзамо да стижу резултати у року од 24 сата“, казао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)

star

15.07.2020. 13:20

Velikom nepromišljenošću i neodgovornosti pojedinih samoproglašenih lidera opozicije došli smo u situaciju da nemamo gde smeštati novozaražene bolesnike od korone virusa, da li su sada uvideli da su protesti doneli samo zlo građanima.

Lemmy

15.07.2020. 16:50

Dok god ima onih koji dislajkaju komentare onih koji dobro misle svojoj zemlji i narodu situacija se neće pokrenuti na bolje! A Vučić i ostali su isto toliko krivi jer su rano ublažili restrikcije i čak održali izbore da bi ostali na vlasti!

Bane kan

20.07.2020. 14:11

Da, Srbija je vrlo losa po pitanju virusa. 400 novooobolelih dnevno je ekvivaletno da 400 puta 50 koliko je amerika veca or Srbije 20000 dnevno. A amerika ima mnogo vise testova pa je otprike u istom rangu kao Srbija. Obavezne maske u svim javnim prostorijama sem kad nema nikog bar 2metra naokolo