МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ: Кризни штаб препоручио нове мере, ево под којим условима и од када

Новости онлине

среда, 15. 07. 2020. у 12:18

МАСКЕ ОБАВЕЗНЕ И НА ОТВОРЕНОМ: Кризни штаб препоручио нове мере, ево под којим условима и од када

Фото: Новости архива

НОШЕЊЕ маски на отвореном биће убудуће обавезно на територији целе Србије у околностима у којима није могуће држати дистанцу од два метра, одлучено је на управо завршеном Кризном штабу.

Ово владино тело донело је одлуке које ће се односити на целу територију Србије, а не као што је био случај последњих недеља само на поједине градове. То важи и за ношење маски у затвореном простору, које је до сада важило у појединим градовима. Дакле, сада се ова мера проширује на целу територију Србије.

Све мере које су данас усвојене примењиваће се од петка.

ЗАБРАЊЕНО ОКУПЉАЊЕ ВИШЕ ОД 10 ЉУДИ НА ОТВОРЕНОМ

На управо завршеном састанку, донета је и одлука о забрани окупљања више од 10 људи на отвореном.

НОВЕ КОВИД БОЛНИЦЕ

Кризни штаб данас је разматрао и проширење капацитета болница које су у ковид ковид систему. У Београду то би требало да буде Институт за реуматологију, а такође и широм Србије требало би да буду отворене нове ковид болнице. Како сазнајемо, то ће бити у Алексинцу, Нишкој Бањи, Врњачкој Бањи, Бујановцу, Аранђеловцу...

Подсетимо, због погоршане епидемиолошке ситуације у целој земљи, премијерка Ана Брнабић је пре два дана најавила да ће Кризном штабу предложити нове мере, а то су да на територији целе Србије буде обавезно ношење маски, како у затвореном, тако и на отвореном простору. Такође, предложила је и да се забрани организовано окупљање.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

SRBA

15.07.2020. 13:10

Zasto ostavljati nama neodgovornim da odlucujemo da li su to "okolnosti u kojima nije moguce drzati distancu"???? Zasto ne doneti jasnu odluku da se maska MORA nostiti na svakom mestu u svakoj prilici. Pa to je minimum minimuma od mere! A znamo kako nas narod shvata preporuke, i kako svako pravilo pokusava da izvrgne cak i na svoju stetu. Sve nesto polovicno radimo, zato i nema rezultata.