КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У 11 САТИ: Ово су две строже мере које ће бити предложене

Новости онлине

среда, 15. 07. 2020. у 09:37

КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА У 11 САТИ: Ово су две строже мере које ће бити предложене

Фото: Танјуг

ЗА 11 сати заказана је седница Кризног штаба, на којој би могле да буду предложене строже мере, а то су обавезне маске на отвореном и забрана окупљања у целој земљи.

Премијерка Србије Ана Брнабић јуче је рекла да би забрана организованих окупљања и обавезно ношење маски на територији целе Србије, и у затвореном и на отвореном простору, додатно  помогло здравственом систему у борби против вируса корона.

Она је на конференцији у Палати Србија тако одговорила на питање које би ригорозније мере могле да буду уведене, а да то није потпуна забрана кретања.

- Ја бих предложила да имамо обавезно ношење маски на читавој територији Србије и у затвореном и на отвореном простору, без обзира да ли негде имамо ванредну ситуацију или не - рекла је Брнабић.

Навела је да би по њеном мишљењу то свакако у великом проценту смањило даље заражавања вирусом корона, али да то још није предложила, јер мора да се консултује са струком.

Као другу меру навела је забрану организованих окупљања, што је већ уведено у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Peka

15.07.2020. 10:24

Sto se tice nosenja maski na otvorenom, totalno pogresno i kontraproduktivno. Da u zatvorenim prostorijama, treba biti obaveza. Na otvorenom moze biti samo preporuka, a nikako obaveza. Pa ko hoce neka nosi. Jer u slucaju obaveze nosenja i na otvorenom i u zatvorenom, kada ce covek disati punim plucima? Hocemo li uciti ljude da i spavaju sa maskom na ustima? O cemu se tu radi. Mere moraju biti normalne za normalne ljude.

Ostroumni Opservator

15.07.2020. 11:17

Кризни штаб је забрљао, јер се упетљао, сад се још више упетљава, и још више брља, и тек ће да забрља. Непроверана вест о 1% преноса када сви носе маске, јесте овде основни проблем. Да је то тачно, не би Кинези, где сви носе маске када се јави епидемија, уводили карантин кад год им негде букне корона, и зато ни немају случајеве обољевања, осим у карантину на граници. Новозеланђани су такође сузбили корону, а није ношење маски обавезно, колико ја знам. Свако ко иоле уме логички да размишља, закључује да су маске споредне, у крајњој линији небитне за сузбијање епидемије, а да је карантин кључна мера, онај у земљи, док се корона не искорени у земљи, и онај на граници, док се не искорени у свету. Пошто су упрскали ствар, очекујући да ће ношење маски у затвореном дати неки битан ефекат, сада измишљају да треба носити маске и на отвореном. Надају се да ће епидемија стати сама од себе, и тако они са себе скинути одговорност од брљања, а стварно су забрљали. У основи ради се о лакејима буржоазије, који мање воде рачуна о здрављу народа, а више о профитима буржуја, па се измишља како ће маске дати резултат, иако искуство других говори супротно, а све то како економија не би стала, што је неолиберални фетиш.