ЗАРАЖЕНА ЦЕЛА СРПСКА ПОРОДИЦА НА ЛЕФКАДИ: У болницу смештено и троје деце

Д. Р. Ђ.

14. 07. 2020. у 13:19

ПОРОДИЦА са троје деце из Београда за коју је по доласку на грчко острво Лефкада утврђено да има корону налази се у Универзитетској болници у Јањини у Епиру, до које су превезени амбулантним колима и њихово стање је стабилно.

ЗАРАЖЕНА ЦЕЛА СРПСКА ПОРОДИЦА НА ЛЕФКАДИ: У болницу смештено и троје деце

Фото: Принтскрин Youtube

Све троје деце (две, шест и осам година) без симптома је, али је због теже здравствене слике која се развила код мајке (38) цела породица смештена у болницу, која има и педијатријско одељење, како се деца не би раздвајала од родитеља.

Ови српски туристи, како су нам пренели њихови пријатељи, пошли су на одмор у сопственој организацији и по доласку у Грчку урађен им је тест на ковид 19. Позитиван налаз добили су свих петоро. Због тога су одмах смештени у карантин на Лефкади, али је стање мајке убрзо почело да се погоршава. Уз помоћ наше амбасаде у Атини и посебно почасног конзула Србије на Кефалонији Виктора Рухотаса, почело је да се тражи решење да се Српкињи пружи медицинска помоћ, а да истовремено деца могу да виђају родитеље.

Како смо чули, грчки кризни штаб је изашао у сусрет овим молбама и сви су сада у истој болници. Мајци није потребан кисеоник, али је под сталним надзором лекара. У овој здравственој установи у Јањини има и доктора који су медицину завршили у Београду и њихова помоћ је такође драгоцена.

Иначе, и наш почасни конзул Рухотас, који се ангажовао у овом случају, такође је био београдски студент и за Сретење ове године добио је од председника Александра Вучића Орден српске заставе трећег степена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)