КРИЗНИ ШТАБ ДОНОСИ НОВЕ МЕРЕ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Ево шта би могло да буде забрањено

Новости онлине

14. 07. 2020. у 10:45

ЗБОГ тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи размишља се о увођењу нових мера, а одлуку о томе Влада Србије ће, након консултација са Кризним штабом за борбу против короне, донети сутра.

КРИЗНИ ШТАБ ДОНОСИ НОВЕ МЕРЕ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Ево шта би могло да буде забрањено

Фото: Танјуг

То је јуче најавила премијерка Србије Ана Брнабић на прес конференцији Кризног штаба, који се од јуче поново редовно обраћа јавности у 15 часова, као што је било у јеку епидемије корона вируса.

Обавезне маске и на отвореном и забрана организованих окупљања

Премијерка је јуче истакла да ће Кризном штабу предложити обавезно ношење маски на територији целе земље, како у затвореном тако и на отвореном простору, а све у циљу спречавања ширења корона вируса.

- Нисам још то предложила Кризном штабу, о томе ћу разговарати са струком - рекла је она на јучерашњој конференцији за новинаре.

Друга ствар коју ће предложити је забрана организованих окупљања, макар у наредне две недеље у свим локалним самоуправама.

- У оваквим временима нису нам потребне прославе, рођендани, да не кажем најмање протести - казала је Брнабићева.

СЕДНИЦА ШТАБА СУТРА УЈУТРУ

Премијерка је објаснила да се мере доносе у односу на то шта је најбоље за грађане и здравствени систем.

- Не мислим да је добро да се доносе рестриктивне мере из марта и априла, зато што мислим да је јако важно да усвојимо навике за даљу борбу против ковида. Важно је да научимо да је ово појединачна борба свих нас - рекла је Брнабићева.

Подсећамо, Кризни штаб за заштиту здравља становништва Србије од заразне болести ЦОВИД-19 од понедељка се поново свакодневно обраћа нацији.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)