КОРОНА ИЗНЕНАДИЛА УДАРОМ У ЈУЛУ: Премијерка о увођењу рестриктивнијих мера

Танјуг

13. 07. 2020. у 16:05

КОРОНА ИЗНЕНАДИЛА УДАРОМ У ЈУЛУ: Премијерка о увођењу рестриктивнијих мера

Фото: Танјуг

КРИЗНИ штаб ће пратити ситуацију и разматрати да ли је потребно увести рестриктивније мере, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.

Она је рекла да је била молба председника Србије Александра Вучића да се иде на рестриктивније мере, пошто су својевремено већ дале добар резултат и сигурно би опет имале резултат, али да Кризни штаб и влада, иако се слажу са таквом проценом, ипак иду на то да се против короне боримо заједничком свешћу и одговорношћу.

"То је комплексан процес, који спорије даје резултате, него забрана кретања, а да ли је то паметна одлука или не, показаће се", рекла је Брнабић одговарајући на питање новинара.

Упитана да да упореди ситуацију у првом таласу и ову сада, Брнабић каже да њој делује да је сада ситуација много комплекснија.

Премијерка каже да је корона вирус изненадио не само нас, него читав свет овим ударом и експлозијом брјева током јула и када је топло веме.

"Очекивали смо да се земље које су се избориле у марту и априлу спемају за други талас током јесни", додаје Брнабић.

Истиче да је Србија међу првима у Европи увела најрестриктивније мере које су дале добре резутлате и омогућиле нашем здравственом систему да дише.

Брнабић каже да је Србија толико ефикасно сузбила вирус да су грађани говорили да су мере сувише рестриктивне и да вирус није толико страшан, зато што нисмо имали ситуацију као у Италији и Шпанији.

"Ипак, држава није одговорна баш за све и сви као појединци морамо да учествујемо, јер плашим се шта ће бити поново на јесен. Не треба да мислимо да можемо да се окупљамо ако нема полицијског часа и да нема неке нарочите опасности".

Волели бисмо да такве мере дају резултат као што су дале у Немачкој, али ако не буду, мораћемо да идемо на рестриктивније мере, рекла је Брабић и додала да је проблем што се сада понашамо другачије него у марту или априлу, што усложњава ситуацију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)