МАСКЕ ЋЕ БИТИ ОБАВЕЗНЕ У ЦЕЛОЈ ЗЕМЉИ: Ана Брнабић - Предложићу да оне морају да се носе у свим затвореним просторима

Новости онлине

13. 07. 2020. у 15:47

МАСКЕ ЋЕ БИТИ ОБАВЕЗНЕ У ЦЕЛОЈ ЗЕМЉИ: Ана Брнабић - Предложићу да оне морају да се носе у свим затвореним просторима

Фото: Принтсцреен

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће предложити да се ношење заштитних маски у затвореном простору уведе као обавезно за целу Србију, без обзира да ли је у неком месту проглашена ванредна ситуација или не.

Она је рекла да је у последња четири дана опао број новозаражених, што је, како је навела, резултат обавезе коришћења санитарних маски у градовима где је проглашена ванредна ситуација.

Брнабић је рекла да је у последња 24 часа 159 особа хоспитализовано у Србији због корона вируса.

Изнела је да су због тежине стања 40 респиратора послати у опште болнице и у оним градовима у којима их до сада није било: Ваљеву - седам, Смедеревској Паланци - три, Пожаревцу - пет, Параћину - пет, Здравственом центру у Ужицу - два, београдском КБЦ Звездара још два и КЦ Војводине још 25 респиратора.

- То показује колико је озбиљна ова борба и колико је тешка ова болест - рекла је Брнабић.

Брнабић је упутила "молбу да се људи не окупљају" јер је то "атак на здравствени систем".

- Вероватно ћемо у наредних неколико дана видети разултате ових протеста и неких јавних окупљања и прослава. Може да се деси да поново видимо пораст броја новозаражених. Изузетно је важно да сви поштујемо ове мере - казала је Брнабић.

Она је рекла да држава има све што је потребно за борбу с корона вирусом, између осталог и 180.000 тестова у магацинима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)