ЕКСПЛОДИРАО "КОНОВ КОЕФИЦИЈЕНТ": Ситуација забрињава и поред јучерашњег пада броја новозаражених

Новости онлине

13. 07. 2020. у 11:55

ЕКСПЛОДИРАО КОНОВ КОЕФИЦИЈЕНТ: Ситуација забрињава и поред јучерашњег пада броја новозаражених

Д.Миловановић

СРБИЈА је јуче имала 287 новозаражених од корона вируса, нешто мање него претходних дана, али је тај податак само привидно охрабрујући.

Наиме, јесте то друга најмања бројка у последњих десетак дана, али је "проблем" што је јуче тестирано знатно мање особа него раније - само 4.050.

Ту на сцену ступа чувени "Конов коефицијент", односно број новозаражених у односу на број тестираних за дати дан, а он је јуче износио чак 7,08 одсто. То је највећа бројка још од 21. априла када је био 7,34 одсто.

Подсетимо, при крају првог таласа корона вируса, др Предраг Кон је рекао "да ћемо о укидању ванредног стања и скидању рестриктивних мера моћи да разговарамо када ова бројка падне испод пет одсто".

Посебно забрињавају изјаве надлежних из Института за јавно здравље Шабац где је последњих дана чак 70 одсто тестираних било позитивно на корона вирус.

Нема сумње да ће ова бројка умногоме имати утицај и на евентуално увођење нових рестриктивних мера, било на нивоу целе Србије или само у појединачним градовима.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Sky

13.07.2020. 13:46

Uvedite vanredno stanje i zatvorite apsolutno sve i eto pada obolelih. I u martu i aprilu pojedine firme su radile i pojedi "zasluzni " gradjani su se setkali. Ako svi treba da sedimo onda svi da sede. Tacka. Bez popustanja. Ili da svi nastavimo ovako pa sta nam Bog da...

Nesa

17.07.2020. 20:19

@Ikis - Boze,koliko samo glupog naroda Ima ,ljudi umiru kao bubasvabe, porodice nestaju,ali I pored toga u Srbiju danas ima onih kojima jos uvek nije jasno da nas je zahvatila posast I bolestina. Potpisi burazeru,ako te zakaci korona da te ne spasavaju,pa snosi odgovornost za svoje postupke I svoje izvale.

Saveta

14.07.2020. 08:43

Odnos novozaraženih prema testiranim je potpuno irelevantan u našem slučaju, s obzirom da se rezultati testiranja dobijaju za 5,7 ili 10 dana (mnogi se i izgube). Dakle, može samo da se traži odnos izmedju novozaraženih i broja obradjenih testova.