ГАЗДЕ ИМАЈУ МЕСЕЦ ДАНА ДА ДОНЕСУ ПЛАН МЕРА: Ступио на снагу правилник о спречавању короне

Ј. Ж. С.

13. 07. 2020. у 11:05

ПРАВИЛНИКОМ о превентивним мерама за спречавање ширења епидемије ступио је на снагу 11. јула, а послодавци имају рок од месец дана да донесу план примене мера.

ГАЗДЕ ИМАЈУ МЕСЕЦ ДАНА ДА ДОНЕСУ ПЛАН МЕРА: Ступио на снагу правилник о спречавању короне

Фото: Новости архива

Зоран Ђорђевић, министар за рад каже да је жеља Владе Србије и ресорног министарства да се унапреди безбедност и здравље на раду.


- Правилник смо заједно радили са послодавцима и синдикатима са циљем да током пандемије имамо већу безбедност запослених- рекао је министар.

Правилником је предвиђено да се одреде особа која ће бити одговорна за безбедност и здравље на раду, а да је обавеза послодавца да обезбеди безбедан рад, да тамо где је могуће, мање радника буде у једној просторији, да обезбеди дезинфекциона средства.

- Важно је да се по усвојеном плану понашају запослени у случају појаве или симптома појаве короне или било које заразне болести - нагласио је Ђорђевић.

Он је навео да постоји и лична одговорност запослених како треба да се понашају. Циљ министарства, према његовим речима, није да се кажњавају послодавци и запослени, већ да ће инспекције имати саветодавну улогу, како би ниво заштите подигли на највиши заштитни ниво.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)