"MOLIO SAM BOGA DA ME UZME" Dnevnik Beograđanina obolelog od korone

Novosti online

12. 07. 2020. у 11:46

MOLIO SAM BOGA DA ME UZME Dnevnik Beograđanina obolelog od korone

AP photo

М.М. је на свом Фејсбук налогу описао симптоме које осећа као оболели од ковида-19. Он је по данима описивао у каквом се здравственом стању налази, откад осећа тегобе узроковане новим вирусом.
 • Дан први: температура 37,6 (блажа главобоља, осећај благе малаксавости…)
 • Дан други: температура 38,4 (главобоља, сув кашаљ, благе вртоглавице приликом устајања из кревета…)
 • Дан трећи: температура 38,8 (главобоља, губитак апетита, сув кашаљ, константно презнојавање…)
 • Дан четврти: температура 39,3 (главобоља, јак надражај сувог кашља, бол по целом телу, презнојавање, мучнина…)
 • Дан пети: температура 39,6 (јака главобоља, дијареја, отежано дисање, веома јак кашаљ који изазива бол по целом телу, презнојавање, константна промена расположења, мучнина…)
 • Дан шести: температура 40.2 (мислим да од овога не може горе, молио сам Бога да ме узме, јака главобоља, отежано дисање са јаким шумом у плућима, кашаљ који не престаје цео дан и ноћ, гушење, дијареја, дезоријентисаност, бол у тестисима, константна вртоглавица, мучнина, презнојавање је толико интезивно и обилно да сам се пресвлачио шест пута, емотивне кризе…)
 • Дан седми: температура 38,4 (горе ипак може! Плакао сам од бола у левом бубрегу и у сваком делићу тела, осећај када од бола не можете да отворите ни очне капке, боли вас чак и коса, боли вас додир поткошуље на тело, боли вас и када размишљате, отежано дисање са константним шумом из плућа, гушење, презнојавање, дијареја, мучнина и повраћање жуте течности и сукрвице, константне промене крвног притиска, од високог до ниског (од 195/119 до 98/66, без обзира што већ дужи временски период свакодневно пијем таблете за високи притисак), успорен рад срца, једноставно не постоји положај у коме можете да мирно лежите, једини начин да тренутно ублажим кашаљ је лагано ходање око кревета, али тада сте у опасности да изгубите свест).
 • Дан осми: захваљујући мом пријатељу и комшији, др. Д.Д. алијас " Док" који је пуних шест сати улагао огромне напоре и знање да ми спусти температуру, и реши експлозивни дуготрајни кашаљ, тачно пред зору у 3.04, први пут да ми је температура спуштена на 36,4! По доктору генерализовани оток мучио је моја плућа, срце, виталне органе... Ипак, око 8.00 температура се пење на 37,4, тако да сам примио инекцијски коктел.
 • Дан девети: температура 35.8 (прва ноћ коју сам провео релативно мирно, осећам и даље главобољу, јак надражајни кашаљ, отежано дисање са јаким шумом у плућима, гушење, дијареја, дезоријентисаност, константна вртоглавица, мучнина, презнојавање. Све у свему супер.).
 • Дан десети: температура 37,2 (проклета температура се поново вратила и даље присутна главобоља, јак надражајни кашаљ, отежано дисање, дијареја, гушење, дрхтавица, интензивно презнојавање, потпун губитак апетита, који је за последицу имао губитак осам килограма телесне тежине за свега шест дана.
 • Дан једанаести: температура 38,1 (још једна много тешка ноћ, око 2.30 температура се попела на 37,7, да би свој пик достигла у 8.00 са 38.1. Осећао сам се много лоше, готово да нисам могао устати из кревета, у 8.10 Док ми је дао инјекције и у договору са мојом докторком врхунским пулмологом Весном Радуловић мало кориговао терапију увођењем новога антибиотика. Због превелике исцрпљености уз терапију сам добио и Бромазепан, тако да сам након спуштања температуре успео да одспавам неких пет сати. Тај сан ми је много помогао, када сам се пробудио осетио сам нагло побољшање, али плашим се чак и да се радујем, из простог разлога што је вирус до те мере непредвидив и имам осећај да је увек на корак испред, без обзира што верујем мојим докторима који улажу надљудске напоре 24 сата, како би ме што пре опоравили. Опоравак ће неминовно трајати макар још 6-7 недеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)