ПОСЛЕ ПЕТ ДАНА: Укинуто Ковид одељење у Лозници, пацијенти иду у Шабац

В. Митрић

10. 07. 2020. у 21:22

ПОСЛЕ ПЕТ ДАНА: Укинуто Ковид одељење у Лозници, пацијенти иду у Шабац

Фото: В.Митрић

ПРЕМЕШТЕН је 21 пацијент, а да ли ће остати у Шапцу, или ће ићи на друго место, јер се спомиње и Смедерево, одлучиће лекари из града на Сави

Ковид одељење, које управа Опште болнице у Лозници, увела у недељу, у згради Грудног одељења, у данас је престало да постоји, а пацијенти који су заражени корона вирусом премештени су у Општу болницу у Шабац, која је постала ковид болница, рекла нам је др Драгана Митровић, портпаролка те установе.

Премештен је 21 пацијент, а да ли ће остати у Шапцу, или ће ићи на друго место, јер се спомиње и Смедерево, одлучиће лекари из града на Сави.

- Наше Инфективно одељење остаје да ради и на њему се дневно прегледа и дијагностицира тридесетак пацијената, после чега лекари одлучују да ли су за останак у болници или не - каже наша саговорница.

Пошто је шабачка болница постала ковид болница, сви пацијенти из шабачког краја, који имају потребе за здравствено здрињавање, биће упућени у лозничку болницу, где ће, по речима др Митровић, „бити збрињавани на свим одељењима од неурологије, психијатрије до интерног, грудног и хирушких грана“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)