Дачић: Грчка би могла да преиначи одлуку о српским туристима

Новости онлине

06. 07. 2020. у 08:23

Дачић: Грчка би могла да преиначи одлуку о српским туристима

Фото: Танјуг

Одлука Грчке о затварању границе за туристе из Србије могла би да буде преиначена приликом неког периодичног разматрања - изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Он је замолио грађане да за сада не крећу на пут ка Грчкој док се не види да ли ће се уведени режим на грчким границама променити.

Дачић је додао да се нада да ће приликом следећг разматрања бити узете неке друге чињенице, јер је евидентно да Грччка има интерес да долазе страни туристи.

- Одлука је непријатна и лоша - рекао је Дачић за РТС и додао да неке друге земље без проблема имају отворене границе за грађане Србије.

Министарство спољних послова грчек у недељу је решило да од данас у шест ујутру забрани улазак нашим грађанима у ову земљ. Рампа ће бити спуштена, како је саопштила грчка влада, до 15. јула. Разлог је епидемиолошка ситуација у Србији.

Врата Грчке остаће затворена за нове уласке, али путници који су се докопали неке од плажа, моћи ће да заврше свој одмор.

У овом моменту тамо летује између 10.000 и 15.000 наших људи. Најмање неколико хиљада требало је да отпутује током ове недеље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)