ПОЗНАТИ РУСКИ ЛЕКАР ТВРДИ: Нема лека за корону! Вирус се не лечи него компликације које изазива

Novosti online

28. 10. 2021. у 21:46

НЕ постоји ефикасан препарат који лечи вирус корону, саопштио је главни лекар највеће инфективне болнице у Москви (Комунарке) Денис Проценко.

ПОЗНАТИ РУСКИ ЛЕКАР ТВРДИ: Нема лека за корону! Вирус се не лечи него компликације које изазива

Фото: Србатом

-На жалост, треба признати да праве противвирусне терапије, ефикасног препарата који би сузбио ширење вируса – нема. Терапија се мења. Међутим, на жалост, вирус се не лечи. Лече се компликације које он изазива, рекао је Проценко у интервјуу телевизији „Русија 1“.

Он је упозорио да особе које су преболеле ковид 19, могу опет да се заразе кроз шест месеци.

-Зато постоје јасне препоруке Министарства здравља да пацијенти који су преболели вирус, кроз шест месеци треба да се вакцинишу, рекао је доктор.

-Врло је важно схватити да вакцина не штити од инфекције. Инфекцију може да спречи ношење маске, док вакцинација припрема организам, припрема имуни систем организма за сусрет са вирусом. Зато је савршено јасно да вакцинисани пацијент може да се разболи. Питање је само, како протиче болест: асимптомно, са благим симптомима, могуће са хоспитализацијом. Међутим, тај проценат је врло мали. Највећи број пацијената који се сада налазе у Комунарки је невакцинисан, рекао је Проценко.

rs.sputniknews.com

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)