КАКВО ЈЕ СТАЊЕ У ШКОЛАМА? Кризни штаб ће следеће недеље разматрати о новим мерама - образовни систем још увек "отпоран на вирус"

Танјуг

28. 10. 2021. у 19:06

МИНИСТАР просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да је образовни систем још увек виталан и отпоран на вирус корона, а да ће Кризни штаб почетком следеће недеље разматрати евентуално увођење нових мера.

КАКВО ЈЕ СТАЊЕ У ШКОЛАМА? Кризни штаб ће следеће недеље разматрати о новим мерама - образовни систем још увек отпоран на вирус

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Ружић је у Скупштини Србије, одговарајући на питање посланика СПП-УС С Самира Тандира о ситуацији са вирусом корона, рекао да Кризни штаб врло темељно разматра све моделе који су комплементарни потреби да се изборимо са пандемијом.

- Трудимо се да водимо рачуна о здрављу нације и то је приотитет, мере које су на снази морају бити поштоване, по бројкама видимо да се ситуација погоршаава и доводи до већег маневарског простора за мутацију вируса -  казао је министар у делу седнице на којој су чланови владе одговарали на посланичка питања.

Фото Танјуг

Нагласио је да проценат вакцинисаних није довољно висок да бисмо изашли "на зелену грану" и апеловао на грађане да се вакцинишу.

- Влада и Министарство здравља чине све да на најбољи начин одговоримо на ове изазове, али потребна је и индивидуална одговорност, солидарност и подизање свести да је вакцина једини начин да се изборимо са овом пошасти - навео је Ружић.

Подсетимо, министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да ће јесењи распуст у школама бити продужен, чиме ће се прекинути ланац преноса корона вируса у тим образовним установама.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)