ЛОНЧАР ОШТРО ПО АНТИВАКСЕРИМА: Они су незналице и безобразници због којих људи губе здравље и живот

Танјуг

28. 10. 2021. у 17:51

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар изјавио је данас да су антиваксери незналице и безобразници због којих људи губе здравље и живот.

ЛОНЧАР ОШТРО ПО АНТИВАКСЕРИМА: Они су незналице и безобразници због којих људи губе здравље и живот

Фото Танјуг

-Они немају никакве везе ни са медицином, ни са вакцинама, ни са чим. Кад погледате шта причају, буде вас срамота, рекао је Лончар одговарајући на питања новинара у Панчеву.

На питање како зауставити антиваксере, нарочито ако се има у виду да су почели да долазе лекарима испред зграда у којима живе, Лончар је рекао да то зависи и од медија.

-Ако им ви не дате ниједан секунд простора. Молим вас и апелујем, ви сте моћна сила, немојте им дати простора, рекао је Лончар.

На констатацију новинара да је недавно рекао да се залаже за то да се мера о ковид пропусницама продужи на 24 сата, а да председница владе Ана Брнабић каже да то за сада неће бити случај и питање ко доноси одлуку колико важе ковид пропуснице, Лончар је подсетио да су оне уведене за период после 22 сата да би се та мера имплементирала, да се сви у систему уиграју.

-Сматрамо да би био проблем да се то имплементира, да смо их увели на 24 часа...нико ту није променио мишљење нити било шта, једноставно правите систем тако да вам, када га спроведете, не направи више штете него користи, рекао је Лончар.

Подсетио је да је премијерка рекла да ће следеће недеље бити одржана седница Кризног штаба и да то тада мера о ковид пропусницама неће бити продужена на 24 сата.

-Не желим да правимо конфузију код људи. Хајде да сачекамо јер зато и постоји Кризни штаб као место где ћемо да седнемо, видимо шта су следећи кораци и то изађемо и кажемо, рекао је Лончар и поновио да је једини изалз из ове ситуације да се масовно вакцинишемо.

На опаску новинара када ће влада почети да слуша лекаре, Лончар је рекао да их већ слуша и да ће са тиме и наставити.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)