ПРЕМИНУЛИ ОД БОЛА И ЖАЛОСТИ ЈЕДНО ЗА ДРУГИМ: Три смрти за десет дана затвориле дом породице Ђуровић из Лесковца (ФОТО)

И.Митић

28. 10. 2021. у 20:00

КОРОНА је убрзала болести и довела до трагедије у којој су животе изгубили супружници и њихова ћерка. Миладин (80), Мирослава (75) и Светлана (57) Ђуровић из Лесковца преминули су за десет дана, а вирус корона је убрзао њихове основне болести и довео до тога да дом ове породице буде завијен у црно.

ПРЕМИНУЛИ ОД БОЛА И ЖАЛОСТИ ЈЕДНО ЗА ДРУГИМ: Три смрти за десет дана затвориле дом породице Ђуровић из Лесковца (ФОТО)

И.Митић

Иако се Миладин први разболео и добио обострану упалу плућа на вечни починак прво је испраћена његова супруга Мирослава, која је умрла од изненадног инфаркта срца, а потом и ћерка Светлана. И њој је изненада позлило, а по пријему у болницу лекари су констатовали да има карцином желуца. Миладин се, иако је и његово здравље било нарушено, борио са короном двадесетак дана, али је болест била јача.

И.Митић

Улаз у дом несрећне породице Ђуровић

- Ово је огромна трагедија за нашу породицу. Сви су они имали неке друге болести. Преминули су у року од десет дана од бола и жалости једно за другим – казао је Ђорђе Цветковић, зет преминулих Ђуровића.

Његова супруга Ана, која се у четвртак заувек опростила од оца, три дана раније је на вечни починак испратила рођену сестру, а 17. октобра сахранила је и мајку која је минулог лета имала два инфаркта, али трећи није издржала.

- Мама је бринула за оца који се разболео, а она нас је прва напустила. Код сестре је откривена та тешка болест. Надали смо се, али нису издржали. Тешко је. Претешко – рекла је ова жена коју је сломио бол за најдражима.

И.Митић

Остала без сестре и родитеља -Ана Цветковић

 

 

 

 

 

 

 

 

Отац јој је преминуо на њен рођендан. Када је ове речи изговорио Анин син Стефан наврле су јој сузе иако понекад мисли да их је све исплакала.

- Деда је пре двадесетак дана добио тешку упалу плућа и прва два теста била су негативна. Лечио се код куће, а на контроли је био мало боље. У међувремену је баба изненада преминула од инфаркта. Деди се потом погоршало здравствено стање чему је допринела туга и бол. Смештен је у болницу. Примао је кисеоник и осетио је побољшање, али је у уторак увече преминуо – прича Стефан.

И.Митић

Сестрић и унук преминулих - Стефан Цветковић

 

Он додаје да се у међувремену разболела и тетка. Код куће је изненада пала, а Стефан је одвезао у болницу.

- Као и деда и она је у болници одмах тестирана на корону. Били су позитивни, а тада смо сазнали и да тетка има карцином. Прошлог петка је пребачена у Ниш, а наредног дана је умрла. Ковид је само убрзао њихове основне болести и цео тај процес и они су тако настрадали – истакао је Стефан и додао да су сво троје били вакцинисани.

Његова мајка Ана поручује да сви морамо да бринемо једни о другима и да чинимо све да спречимо да се опаки вирус шири и да угрожава животе оних које волимо, али и оних које уопште не познајемо.

ХТЕО ДА ЧУЈЕ ПРЕМИНУЛУ ЋЕРКУ

На дан своје смрти и само дан након што му је ћерка сахрањена Миладин је тражио да се чује са њом, јер нису били у телефонском контакту неколико дана.

- Био је мало боље. Тражио је да чује тетку, али нисмо смели да му кажемо шта се десило. По савету лекара чекали смо да се опорави. Надали смо се томе и очекивали смо да ће да се извуче, али је после неколико сати умро – рекао је Стефан.

ЗАРАЗА И НА САХРАНАМА

Цветковићи су своје најмилије заражене опаким вирусом испратили у кругу најближих, али кажу да се сви не понашају тако.

- Људи оду на сахрану. Неки не знају да је покојник позитиван. Отварају се сандуци. Поздрављају се са умрлим. Зараза се шири, а у болницама је катастрофа. Умиру људи. Стари, али и млади, деца. То је страшно. Моја сестра је из капеле отишла право на гробље као што ће и мој отац. Нећу никога да носим на души – казала је Ана и додала да на сахране никога нису звали.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)