НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ЂАКЕ: Тим за школе ће препоручити Кризном штабу ово решење

Новости онлине

28. 10. 2021. у 11:33

ТИМ за школе, који се данас састао у проширеном саставу, препоручиће Кризном штабу да се не уводи онлајн настава на нивоу Србије. Уместо тога, препорука Тима за школе ће бити да се продужи јесењи распуст.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ЂАКЕ: Тим за школе ће препоручити Кризном штабу ово решење

Фото: Депоситпхотос

Како се сазнаје, засада није донета одлука на колико дана би требало продужити јесењи распуст, који ће бити у првој половини новембра. Коначна одлука је на Кризном штабу, који ће се, према најавама, састати сутра, преноси "Блиц".

Тим за школе, који се иначе састаје сваког четвртка, анализира ситуацију по школама услед епидемије ковида. На данашњем састанку разговарано је и са здравственим делом Кризног штаба, а међу присутнима био је и епиодемиолог Предраг Кон.

Тим за школе до сада је доносио одлуке које су се тицале градова, општина или региона и на основу препоруке ових стручњака уводила се онлајн или комбинована настава, која је била локалног карактера. Овај тим одлуке је доносио на основу поређења 10 параметара

Када је реч о Министарству просвете и о стручњацима који су до сада анализирали ширење вируса по школама, намера је да се што дуже иде у школе, јер је настава на овај начин квалитетнија.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: БОЖЕ ПРАВДЕ ОДЈЕКУЈЕ БЕОГРАДОМ: Почетак нове школске године у ОШ "Дринка Павловић"

Ускоро опширније

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)