ВИЈОРИ СЕ СРПСКА ЗАСТАВА: Спот о везама Србије и САД свака три минута на Тајмс скверу! (ВИДЕО)

Танјуг

27. 10. 2021. у 20:03

ПРОМОТИВНИ видео-спот који осликава везе Србије и Сједињених Америчких Држава, креиран поводом великог јубилеја 140 година дипломатских односа биће приказиван данас током целог дана у срцу Менхетна, на једном од чувених великих видео екрана на Тајмс скверу.

ВИЈОРИ СЕ СРПСКА ЗАСТАВА: Спот о везама Србије и САД свака три минута на Тајмс скверу! (ВИДЕО)

Фото: Printscreen Твитер/MFASerbia

Спот у трајању од 16 секунди у којем је акценат на Марини Абрамовић, једној од најзначајнијих уметника данашњице, која живи у Њујорку, а чији је само један перформанс у чувеном Музеју модерне уметности - МоМА видело више од 750.000 људи, биће приказиван свака три минута од подне до поноћи на Тамјс скверу, кога годишње посети најмање 50 милиона туриста због чега га називају и раскрсницом света.

Амбасадор Марко Ђурић вечерас ће у Њујорку у част Марине Абрамовић и великог јубилеја 140 година дипломатских односа Београда и Вашингтона организовати пријем, на коме ће јој уручити златну медаљу за заслуге.

- Великој Марини Абрамовић свечано ћу, као изасланик председника Републике, уручити златну медаљу за заслуге. Ово одликовање јесте захвалност Србије нашој светски познатој уметници за представљање наше земље, као и за изузетне заслуге и резултате у области културе, а посебно у уметности перформанса - нагласио је Ђурић.

Скупу ће приуствовати и велики број високих званичника америчке администрације, што, како је амбасадор рекао, представља посебну част за Србију као и само приказивање промотивног видео спота на Тајмс Скверу.

Као важна спона између Београда и Њујорка у том споту, који ће бити приказиван на једном од два навећа билборда на Тајмс скверу, и то на углу Бродвеја и 43. улице, уз позив свима да посете Србију, припало је и националном авио-превознику Ер Србији.

Обележавање јубилеја у Њујорку биће најзначајнији догађај за Србију ове недеље, коју је Ђурић започео низом састанака са члановима Представничког дома у Конгресу САД.

Централна прослава великог јубилеја у знак сећана на 1881. Годину када су успостављени дипломатски односи двеју земаља потписивањем два споразума биће организована у Вашингтону у децембру.

Председник Србије Александар Вучић и амерички државни секретар Ентони Блинкен прошле недеље разменили су честитке поводом 140 година од потписивања Трговачког уговора и Конзуларне конвенције између Србије и САД.

Поводом јубилеја Блинкен је навео да су САД срећне због обележавана 140 година дипломатских односа са Србијом.

- Наша два народа имају заједничку историју богату пријатељством и дубоким културним везама. Радујемо се изградњи још јачег партнерства у наредних 140 година - навео је Блинкен.

Педседник Србије подсетио је да су званични дипломатски односи почели потписивањем Трговачког уговора и Конзуларне конвенције.

- Вредности које смо тада делили чврсто нас везују и сада, надахњујући нас да радимо још ближе - рекао је Вучић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Робот уз помоћ сензора у земљи, али и сателита проверава стање земље

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)