ЗА ДАН ИЗДАТО 7.000 КОВИД ПРОПУСНИЦА: Навала на шалтере Поште откако су уведене нове мере

Танјуг

27. 10. 2021. у 13:18

САМО у току јучерашњег дана на шалтерима Поште Србије издато је више од 7.000 ковид пропусница, изјавио је в. д. директора поште Зоран Ђорђевић.

ЗА ДАН ИЗДАТО 7.000 КОВИД ПРОПУСНИЦА: Навала на шалтере Поште откако су уведене нове мере

Фото ЕПА

Он је додао да је од 2. јуна, од како постоји могућност да се ковид сертификат добије и у поштама, издато више од 350.000 тих докумената.

- У почетку је било мање интересовање, али у претходним данима, од како су мере владе на снази, интересовање је веће. Само јуче, у једном дану, издали смо преко 7.000 ковид пропусница - рекао је Ђорђевић за Танјуг.

Додао је да то намеће обавезу да се прошири број пошта у Србији у којима грађани могу да преузму сертификате који су им потребни, што ће ускоро, каже, и бити омогућено у свим пословницама тог предузећа у земљи.

Засада је могуће сертификате преузети у некој од 203 поште у Србији, уз лични документ, личну карту или пасош.

- Дигитални сертификат је постао наша реалност и Пошта Србије, као институција која је највише распоређена по Србији, на услузи је грађанима који једноставно, за неколико секунди могу да добију тај документ. Договор је да се повећа број, односно да у свим поштама у Србији буде могуће издавање сертификата, како бисмо изашли у сусрет свим грађанима - рекао је Ђорђевић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)