ЧЕКА СЕ ОДЛУКА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Премијерка открила и да ли ће бити продужено важење ковид пропусница на 24 сата

Novosti online

27. 10. 2021. у 13:08

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић је изјавила данас у Крагујевцу да је вакцинација против коронавируса одговор на пандемију и да "ту имамо, полако, раст - прешли смо 55 одсто вакцинисаних и то је оно што је најважније".

ЧЕКА СЕ ОДЛУКА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВУ: Премијерка открила и да ли ће бити продужено важење ковид пропусница на 24 сата

Премијерка Брнабић са сертификатом, Фото Танјуг

Брнабић је на конференцији за новинаре након обиласка крагујевачког предузећа за дистрибуцију топлотне енергије "Енергетика" рекла да засада неће бити продужења важења ковид пропусница на 24 сата.

Она је на питање да ли ће мере против епидемије бити пооштрене рекла да "засада треба у потпуности да имплементирамо ову меру коју имамо и да све то заживи".

- Притом ми идемо опет и са стриктним инспекцијама за остале мере, за маске на затвореном и отвореном, тамо где је немогуће држати дистанцу - рекла је Брнабић и најавила да ће следеће недеље бити одржан састанак Кризног штаба за сузбијање епидемије против коронавируса.

На питање да ли ће ђаци прећи на онлајн наставу, Бранабић је казала да Институт "Батут" држи састанке са медицинским делом Кризног штаба и са Министарством просвете о томе шта би биле даље препоруке за школу.

- Они ће у четвртак имати још један састанак и онда ће Кризном штабу дати неку своју препоруку. Очекујем да видим препоруку. Оно што је мени изузетно важно и што мислим да не треба да се мења, а то је свакако да деца од првог до четвртог разреда основне школе наставе да иду у школу - казала је Брнабић.

Премијерка је додала да ће се разговарати и са синдикатима "да се чује и њихово мишљење", као и да ће се разматрати могућност "да се мало помери (школски) распуст".

(Агенције)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)